Oog voor Omgeving

Het ketelbinkie komt bij ons langs

We kregen vandaag bericht van onze ketelreparateur. De woonmaatschappij waarbij wij ons huis huren, een particuliere huurwoning, keurde het goed dat we onze 21 jaar oude ketel mogen gaan vervangen. Dat is goed nieuws, want ik probeer het al jaren om dit voor elkaar te krijgen en nu gaat het dus echt gebeuren.

 

De storing is nu zodanig lastig, dat als we warm water vragen, dat het ongeveer anderhalve minuut echt goed warm blijft, en daarna wordt het ijskoud. Dan kan het zijn dat het ongeveer 3 minuten duurt voordat het weer warm wordt. maar in de keuken duurt dat nog langer. Soms blijft het wel lang warm, maar het werkt absoluut niet stabiel.

 

De monteur was vorige week dinsdag er al duidelijk over dat de reparatie voor deze ketel niet meer uitkan. De ketelmonteur stuurde zijn bedrijf deze melding en nadat ik gisteren het ketelbedrijf nogmaals had gebeld hoe ver het stond, kreeg ik vandaag via de voicemail het bericht dat we wel voor een nieuwe in aanmerking komen.

 

Ik zat vanmiddag in een vergadering, toen werd ik al gebeld hierover, maar morgen bel ik wel terug en gaan we een afspraak maken om de huidige ketel dan eindelijk uit ons huis te verwijderen. Het zou wel leuk zijn dat deze vervanging aanstaande dinsdag, 22 september, zou plaatsvinden. Dan woon ik exact 20 jaar in dit mooie huis. Als het nog eerder kan, dan is dat natuurlijk nog beter, maar zo’n bedrijf heeft vast een redelijk goed gevulde agenda en dan is die dinsdag best een leuke dag.

 

Erg mooi. Dat gaat ons ook op de stookkosten besparen en we krijgen dan weer een stabiele warmte in huis voor wat betreft het water.

 

Dit nieuws is natuurlijk wel een muzikale dagafsluiting waard. Dit liedje is alweer 80 jaar oud. Het komt uit 1940 en jullie kennen het daarom vast wel. Veel artiesten hebben dit liedje wel gecoverd.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Frans van Schaik - Ketelbinkie.

Laatst vernieuwd: 16 Sep 2020 om 22:12

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!