Oog voor Omgeving

Het kan kennelijk nog slechter

Gisteren was het weer eens een drukke dag. Ik ging met nog 2 kernteamleden naar Koninklijke Visio te Haren. Dat ging goed, want ik ging er per taxi naar toe.

 

Na dit gesprek gingen we per bus naar de binnenstad van Groningen, Toen we vertrokken bij Visio en naar de bushalte liepen, viel me op hoe slecht mijn zicht is geworden in anderhalf jaar tijd. Ik ben namelijk sinds maart 2020 niet meer in een bus geweest en gisteren dus weer eens de gok gewaagd om per bus te reizen.

 

De wandeling naar de bushalte ging niet zo best. Ik liep achter mijn collega’s aan, maar ik kon ze amper waarnemen. Er werd ook een enigszins andere route gelopen als dat ik gewend ben op dat terrein, maar dan nog vond ik het niet zo best gaan.

 

Eenmaal bij de bushalte en de bus instapte, ging het niet echt beter. Moest zoeken naar de OV-Chipkaart-apparaat. Logisch hangt dat ding bij de chauffeur, maar dat was ik even vergeten. Het zoeken naar een zitplek ging gelukkig goed. Eenmaal op het hoofdstation Groningen, kon ik de uitgang van de bus niet vinden. Was flink aan het klooien en het vinden van de uitcheck ging ook al zo geweldig.

 

Toen lopend naar de WEEVA waar we onze vergadering hadden gepland. De wandeling ging al beter dan bij Visio, maar door de drukte, raakte ik bijna mijn collega’s kwijt. Maar het ging verder prima. Eenmaal bij de WEEVA ging het wel weer goed.

 

Uit voorzorg ben ik maar weer per taxi naar huis gegaan. Rond 23u15 was mijn taxi er wel en was ik veilig, en met een confrontatie rijker, weer bij mijn lieve Anne.

 

Alleen ik heb gisteren dus wel gemerkt dat ik een stuk slechter zie dan ruim 1 jaar geleden. Zo merk je dat je in bekende plekken je erg goed weet te redden. Kennelijk zit zo’n plattegrond zo in mijn hoofd genageld, dat ik er niks van merk omtrent mijn zicht. Maar gisteren was ik dus ruim een jaar niet zo in de binnenstad geweest en dan is de plattegrond een stuk kleiner geworden.

 

Het blijkt allemaal nog slechter te kunnen gaan met het zien. Ik kan er goed mee overweg, maar het was gisteren toch even slikken.

Laatst vernieuwd: 09 Jul 2021 om 14:25

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!