Oog voor Omgeving

Het jaar 2024 zit voor mij vol met uitdagingen

Het is al 4 januari. Mijn eerste blog van 2024. Ben wat laat, maar alsnog een gelukkig 2024. Dat het maar een mooi, leuk, interssant en bijzonder jaar mag worden. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat het jaar succesvol gaat verlopen.

 

Mijn bedoeling is dat ik wat meer met de podcast bezig ga. Ik heb bij Soundcloud al een mooie omgeving gemaakt. Je kunt alle afleveringen van 2023 terug luisteren van mijn wekelijks uurtje bij Radio Duivenstraat van Oor voor Omgeving. Alleen wil ik met mijn Soundcloud omgeving wat meer gaan doen. Mijn eigen podcast-serie gaan maken.

 

Ik heb al wat leuke ideeën. Podcasts die langer gaan duren dan een uurtje. Bijzondere concerten of zo. Ook bepaalde specials heb ik nog in mijn hoofd zitten. Muziek zat in mijn platenverzameling, dus dit komt vast goed.

 

Verder ga ik in januari er voor zorgen dat mijn Rode Caster Pro 2 eens goed gaat werken. Alle kanalen zijn al goed ingesteld, alleen de microfoon is nog even een hoofdpijndossier. Ik ga komende week iemand bellen, die me waarschijnlijk goed kan helpen met dit probleem. Als de Rode Caster Pro 2 eenmaal goed is ingesteld, ga ik helemaal los.

 

Ik ga dan nog de 12 inches die ik nog niet heb gedigitaliseerd afdraaien op mijn splinternieuwe platenspeler dat rechtstreeks op de Rode Caster Pro 2 is aangesloten. Dit kanaal is al goed ingeregeld, dus kan ik lekker spelen met het vinyl wat al op mij zit te wachten.

 

Uiteraard blijf ik ook actief bij Radio Duivenstraat. De podcasts die ik voor me zelf wil maken, wijken af van de wekelijkse uitzendingen op de zondagen tussen 12.00 en 13.00 uur. Ik vind radiomaken zo ontzettend gaaf en leuk werk, dat ik absoluut Radio Duivenstraat niet wil missen. Ik heb de mooiste uitdaging via Huub Bammens gekregen en ik wil daarom dolgraag op de zondagmiddag blijven draaien met mijn eigen radioprogramma. Nooit geweten dat ik dit zo ontzettend leuk werk vind. De waardering van mijn vaste luisteraar en van mijn collega’s van Duivenstraat helpen hier enorm goed bij. Ik ben best wel een beetje trots op mijn afleveringen. Zeker aanstaande zondag alweer mijn 140e aflevering. Ik had bij mezelf nooit verwacht dat ik het ononderbroken dit zou volhouden. Op 9 mei 2021 begonnen en 140 weken later hoor je zondag dus de platen die ik voor jou heb uitgezocht.

 

Ik heb voor mijn extra podcast-tijd ook wat dingen beëindigd. Zo ben ik al een tijdje uit het kernteam van de Oogvereniging Groningen en ben ik gestopt met het PR-werk van de Streekproductenmarkt Nienoord, zodat ik me meer in de muziek kan storten.

 

Dit jaar wordt dus een soort experiment. Hoe het allemaal precies gaat klinken en hoe het er precies uit komt te zien, weet ik zelf ook nog niet, maar hopelijk gaan mijn eigenwijze plannetjes wel hun plekje krijgen. Het werken met mijn allermooiste hobby die ik ooit heb gehad, lijkt me werkelijk fantastisch om het uit te breiden tot iets moois.

 

Anne en ik hebben de jaarwisseling ten minste ontzettend gezellig en dierbaar beleefd. We waren bij Una en Devon aan het logeren. Op 31 december kwamen we rond 15.45 uur aan en we gingen om 13.00 uur op 2 januari weer naar huis. Het was een prachtig en warm samenzijn. We hebben met ons viertjes écht gemerkt dat we een hele diepe en bijzondere vriendschap hebben. Vrienden voor het leven. Het jaar kon gewoon niet mooier beginnen.

 

De dagafsluiting. De eerste van dit jaar. Euh. Ja, wat zal ik gaan kiezen. Het is deze geworden. Niet zo gek. Op 7 december trad Spinvis op in Vera Groningen. Daar zou ik naar toe, maar doordat Ebel op die dag deze wereld ging verlaten en dat ik die dag helemaal in de war was, heb ik het concertkaartje aan een goeie vriendin gegeven. Ik vind het daarom wel de moeite waard om je het gehele concert dat Spinvis gaf in Tivoli Utrecht op 17 december te laten zien. Gelukkig zie ik de band op 8 februari alsnog in de Oosterpoort.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Spinvis - Volledig concert Be-bop-a-lula Clubtour Tivoli Utrecht 17 december 2023.

Laatst vernieuwd: 05 Jan 2024 om 00:44

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!