Oog voor Omgeving

Het is weer mooi gelukt op deze dinsdag, ondanks de lichte trilling

Daar ben ik weer een keertje met een blog. Het blijft altijd leuk werk, maar de weken vliegen letterlijk over me heen en het is écht geen duifje Max. ;)

 

Vandaag was ik weer lekker bezig met mijn radiowerkzaamheden. Om 8.30 uur ging mijn AppleWatch trillen, dat is mijn wekker, en om 10.00 uur zat ik in de studio. Uiteraard eerst me geschoren, gewassen, ontbeten en mijn tandjes gepoetst en zo kon ik met een goed gevoel beginnen met de nieuwe aflevering in wording.

 

Anne ging naar Nordhorn om te gaan sporten. Ik was om 12.20 uur klaar met de meeste platen, dus even tijd voor een pauze. Anne kon er namelijk rond 12.45 uur ook al thuis zijn.

 

Toen Anne eenmaal thuis was en samen koffie hadden gedronken, ging ik weer de radiostudio in om de gehele aflevering in 1 take op te nemen, dus hetzelfde uurtje wat je elke zondagmiddag kunt beluisteren.

 

Het is allemaal weer perfect gelukt. De lasjes zijn bloedje mooi geworden, want ik doe het allemaal zonder audiobewerking, dus alles doe ik uit mijn losse pols. Om 15.55 uur was het alles klaar. De totale duur van deze nieuwe aflevering is 58 minuten en 19 seconden. De aflevering die ik vandaag heb klaar gemaakt wordt later deze maand uitgezonden. Zondag aanstaande hoor je dus de aflevering die ik gisteren al naar Radio Duivenstraat heb gestuurd via FTP.

 

Het blijft altijd een uitdaging om een gehele aflevering klaar te maken. De babbels bedenk ik op het moment van draaien van de platen. Ok. Ik weet ongeveer wel wat ik wil vertellen, maar 90% komt pas in me op, als ik aan het praten ben. Lekker improviseren.

 

Wat me vanmiddag trouwens wel op viel, dat ik een kleine trilling in mijn linkerarm had. Ik was absoluut niet nerveus, want na bijna 3 jaar radiomaken, is het pure concentratie en voel ik me lekker ontspannen. Wellicht heeft het wat te maken met mijn gen-afwijking. Ik hoop het natuurlijk niet, want zo’n trilling is best wel lastig. Zeker als het om precisiewerk gaat. De platen moeten natuurlijk wel op mijn bedachte momenten gestart worden. Gelukkig is dit nog steeds wel het geval. De aflevering van vandaag zit in ieder geval qua lasjes weer prachtig in elkaar.

 

Ach, het voordeel is dat ik een super snelle iMac24 heb, de internetverbinding is ook om te snoepen, daardoor krijg ik geen hinderlijke hikjes in de muziek. Ik heb het werk wat ik vandaag gedaan heb, beluisterd en het klinkt weer op zijn Zwartjes.

 

Als dagafsluiting heb ik een liedje wat met trillen te maken heeft. Zolang het zo blijft, blijven de lasjes mooi en kan ik nog wel een tijdje vooruit.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Shakin’ Stevens - You shake me up.

Laatst vernieuwd: 12 Mar 2024 om 21:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!