Oog voor Omgeving

Het is voorbij na 13 jaar

In 2010 werd ik lid van de NVBS, de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden. Uiteraard van de afdeling Groningen. In 2011 werd ik uitgenodigd om bij de ‘Nieuw Leden Bijeenkomst’ aanwezig te zijn en daar vertelde ik dat ik op dat moment nog systeembeheerder was en helpdesk mannetje. Dit vond de afdeling Groningen erg handig en in september werd ik aspirant bestuurslid van de Afdeling Groningen. In 2012 werd ik dan officieel bestuurslid na de ledenvergadering in Haren. In 2013 werd de NVBS de Oogvereniging.

 

In december 2012 schreef ik een artikel op mijn eigen blog over het Viziris-abonnement. Dit had als resultaat dat RTV Noord bij me kwam om dit aan geheel Groningen te laten weten en in dat jaar heb ik ook meerdere keren de Tweede Kamer bezocht om het abonnement te behouden. Wat het abonnement toen inhield, doet er in dit verhaal even niet toe.

 

Door deze actie ben ik in de landelijke werkgroep OV beland en bemoeide ik me met alles wat met het OV te maken had. Zo rolde ik ook in de ICT-werkgroep van de landelijke Oogvereniging en verder bemoeide ik me ook met de toegankelijkheid van openbare ruimte en gebouwen.

 

Ik reisde soms wel 2 keer in de week naar Utrecht. Allemaal voor de goeie zaak. Een zo goed mogelijk en toegankelijke wereld voor mensen met minder zicht.

 

Uiteraard ging ik ook voor het bestuur, nu het kernteam Groningen door met allerlei onderwerpen. Heel veel werk verricht en ik heb me zeker in het begin als en vis in het water gevoeld.

 

Voordat ik mijn gehele geschiedenis hier op schrijf over mijn werk bij de Oogvereniging, heb ik vanavond tijdens de Benen Op Tafel vergadering een mededeling gedaan.

 

De Benen Op Tafel vergadering is elk jaar een traditie. Dat is namelijk de laatste kernteamvergadering van het seizoen. Hier kun je alles kwijt wat je dwars zit en wat je mooi vindt aan het kernteam.

 

Ik heb vanavond bekend gemaakt dat ik stop met alle werkzaamheden binnen de Oogvereniging. Ik stop eind dit jaar. Ik ga me meer richten op mijn radiowerk. Ook voel ik me regelmatig nogal lastig binnen de Oogvereniging. Ik heb mijn eigen mening en dat botst af en toe met sommige kernteamleden.

 

Het is voor mij al een tijdje bekend dat ik stop. Alleen nu is het ook bekend bij het kernteam. Hoe er gereageerd is doet er even niet toe, maar mijn besluit staat vast.

 

In ieder geval heb ik 13 jaar me bezig gehouden met het feit dat niet alle mensen goed kunnen zien. Dat ik zeker op het gebied van het Openbaar Vervoer me veel heb ingezet. Alleen jammer dat ik me soms me zo moet verdedigen als slechtziende in de blinde wereld.

 

Zo heb ik mijn dagafsluiting wel gekozen voor vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Nits - Adieu Sweet Bahnhof.

Laatst vernieuwd: 13 Jul 2023 om 23:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!