Het is spannend, maar wel ontzettend leuk

Mijn eigen Rode Caster ProMuziek is in mijn hele leven al erg belangrijk geweest en dat is het natuurlijk nog steeds. Ongelofelijk veel concerten bezocht. Allemaal even mooi, emotioneel, indrukwekkend, bijzonder en er komen veel herinneringen los als ik weer een concert terug luister. We luisteren nu naar de live opname van de Elevation Tour van U2. Ook een goed concert. Van U2 heb ik bijna alle live DVD’s wel in bezit. Maar daarover straks wel wat meer.

 

Het voordeel is dat ik tot 4 mei de tijd heb om mijn allereerste radioprogramma te gaan maken. Ik heb namelijk de dinsdagmiddagen gepland om mijn radioprogramma in elkaar te zetten, zodat het de vrijdag daarop uitgezonden kan worden. Ik kan al een klein beetje verklappen wat ik van plan ben. Er komt sowieso een terugkomend thema. Dat is dan een live opname van een concert waar ik zelf bij ben geweest. Uiteraard wel een opname die officieel is uitgebracht op CD of DVD, maar ga er maar vanuit dat er een live track wordt gedraaid in mijn programma. De naam van mijn radioprogramma is al een tijdje bekend. De naam is ‘Oor voor Omgeving’. Omdat ik onder radiozender ga draaien, vond ik het mooier om die naam te gaan gebruiken. Mocht ik ooit een eigen zender beginnen, kan dat altijd OvO Radio gaan heten.

 

Dus onder Radio Duivenstraat heet mijn radioprogramma ‘Oor voor Omgeving’. De naam is niet zo moeilijk te onthouden, want je kunt je oor altijd bij de radio leggen om mij te horen in welke omgeving dan ook.

 

Ik heb al hele leuke ideeën hoe ik mijn programma ga vullen. Het wordt niet vol gegooid met rubrieken, maar gewoon heerlijke muziek waar je lekker van kan gaan genieten.

 

Vanmorgen kreeg ik om 10u10 al mijn Rode Caster Pro mengtafel binnen. Wat een prachtig ding. Het is niet zo groot. Een schattig dinkie. Niet groter dan een A3. Er zitten 8 schuiven op en ook een aantal knoppen om jingles mee te gaan maken. Er zit ook een microfoon bij. Zeer goed van kwaliteit. Deze microfoon is speciaal voor deze tafel gemaakt. En de microfoon standaard is vrij groot te noemen. Allemaal van hoge kwaliteit. Stevig en ziet er echt professioneel uit. Morgen komt een radioman me helpen om de microfoon en de standaard te helpen installeren. Ik kwam er vanmiddag niet helemaal uit. Het voordeel is dan ook wel, dat hij wellicht me al wat kan vertellen hoe het één en ander werkt.

 

Nu heb ik ergens in dit huis ook nog een Sennheiser koptelefoon liggen. Alleen waar? Dat is de vraag. Ik heb alle mogelijke plekken wel bekeken, maar geen resultaat. Hopelijk kom ik het nog wel tegen, anders moet ik maar op zoek naar een nieuwe.

 

Wat kan muziek je toch een leuke hobby geven. De radio lijkt me een grote uitdaging. Het is wel spannend, en ik heb er ook gigantisch veel zin in. Anne is ook helemaal enthousiast. Ze vindt het cadeautje wat ik mezelf heb gegeven een erg mooi ding. Ze gunt het me ook van harte en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

 

Terugkomend op U2. Er is 1 nummer die ik ontzettend mooi vind om te horen. Deze track staat op de DVD ‘ZooTV en elke keer als ik dit hoor, krijg ik er kippenvel van. Ik heb dit nummer meerdere keren live zelf mogen mee maken. Het blijft gewoon een pareltje van U2. Alleen jammer dat je het niet zo vaak hoort.

 

Daarom gun ik jullie vanavond wel het kippenvel moment die jullie hopelijk ook krijgen na het luisteren van dit nummer.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: U2 - Running to stand still (Fragment ZooTV)

Laatst vernieuwd: 02-04-2021 om 22:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!