Het is een soort magie

Bert zit nu achter zijn eigen mengpaneel met microfoon.Uiteraard ben ik weer bezig geweest met mijn Rode Caster Pro. Dit keer kwam een radiotechneut me helpen om de microfoonstandaard en de microfoon aan te gaan sluiten. Rond half 3 was hij er en had het alles binnen 5 minuten al klaar. Wel handig zo’n handige techneut. Ook heeft hij mij het één en ander uitgelegd en wat handige tips meegegeven tijdens het maken van een radioprogramma.

 

Het mooie is aan dit mengpaneel, dat ik de opname meteen op een SD-kaart kan opslaan. Dan maakt hij er meteen een MP3 van. Altijd handig, want dan kan ik dat bestand weer opsturen naar de hoofdredacteur van Radio Duivenstraat.

 

Voordat het bezoek er was, keek ik een YouTube filmpje van 14 minuten met de nauwkeurige uitleg hoe de Rode Caster Pro werkt. Het blijkt allemaal vrij gemakkelijk te gaan. Ik kan zelfs via een bluetooth verbinding contact leggen met mijn iPhone naar het mengpaneel. Zo kan ik indien nodig ook mensen bellen tijdens de uitzending of een interview geven tijdens het programma. Een erg mooie functie. Of ik een inbel-actie doe in mijn programma weet ik nog niet, maar ik ga er wel serieus over nadenken.

 

Mijn Macbook Air kan ook aangesloten worden op mijn mengpaneel. Zo kan ik rechtstreeks muziek dat op mijn Macbook staat, meteen via het mengpaneel uitzenden. Dat is heel mooi, want dan kan ik een soort tracklist maken voordat ik het programma ga opnemen, en hoef ik niet te zoeken naar CD’s of 12 inches. Al mijn 12 inches heb ik toch al gedigitaliseerd op mijn Macbook, dus hoe makkelijk kan ik het hebben.

 

Het is allemaal nog wel spannend. Ik wil gewoon op 4 mei gaan opnemen voor mijn eerste programma, dat dan op 7 mei wordt uitgezonden. Gelukkig heb ik nog een maand om me wegwijs te maken op mijn mooie Rode Caster Pro.

 

Nu alleen nog een koptelefoon. Mijn eigen ben ik al een hele week aan het zoeken. Kan het nergens vinden. Ik heb bij wijze van spreken zelfs in de koelkast gezocht. Ik heb de moed opgegeven en heb vanmiddag maar een nieuwe besteld. Ook bij Bax-Shop, dezelfde winkel als waar ik mijn Rode Caster Pro heb gekocht. Als het een beetje mee zit, kan ik die dinsdag of woensdag hebben en kan ik vrijdag beginnen met het oefenen.

 

Hoe meer ik bezig ben met dit alles, hoe meer ik er over lees en hoor, krijg ik er steeds meer zin in om er echt mee aan de slag te gaan.

 

Het is in ieder geval een wonderdoos die mooie dingen kan realiseren.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Queen - A kind of magic.

Laatst vernieuwd: 03-04-2021 om 21:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!