Oog voor Omgeving

Het is echt ons huis

Het is vandaag een bijzondere dag. Er zitten wat scheuren in. Het dak lekt een heel klein beetje en daar wordt op zeer korte termijn wat aan gedaan. Het laminaat ziet er nog net zo uit als toen het werd gelegd en is de voordeur nog net zo als toen ik in dit huis kwam wonen.

 

In augustus 2000 ging ik een kijkje nemen in dit huis om te kijken of het wel wat voor me was. Na de rondleiding was ik helemaal verliefd geworden op dit huis aan De Gorn in Tolbert.

 

Daarna kreeg ik op 1 september 2000 de sleutel en konden we aan de slag. Mijn ouders gingen de boel schoonmaken, verven en behangen en op 18 september 2000 werd het laminaat gelegd dat er nog steeds in ligt. En toen kwam de verhuisdag. Jaja. Op 22 september 2000 kwam ik in dit leuke huis te wonen. Een mooie woonkamer. Mooie ruime slaapkamers, waarvan 1 logeerkamer en van 1 slaapkamer heb ik meteen een kledingkamer gemaakt en uiteraard een eigen grote slaapkamer. Een mooie grote zolder en een relatief klein tuintje. Sinds 9 mei 2021 heb ik ook een leuke radiostudio waar ik elke week mijn radioprogramma presenteer.

 

In die 22 jaar is er gigantisch veel gebeurd. Op 22 september 2000 ging ik dus verhuizen van Nieuw-Weerdingen, zuid-oost Drenthe naar Tolbert, 18km ten westen van de stad Groningen. Op dezelfde dag had ik ook een reünie van de lagere school in Froombosch en daarna sliep ik dus voor het eerst in dit huis.

 

Ik was toen getrouwd met mijn eerste vrouw. We hadden 3 katten. Bobby, Beertje en Bertje. Kregen we regelmatig mijn nichtjes te logeren, waar we altijd de grootste lol mee hadden. Uiteraard gebeurde er ook wel vervelende dingen in die 22 jaar. Zo werd er in 2007 een oogzenuwaandoening bij mij ontdekt. Werd ik sinds 2010 slechtziend. Kreeg ik daardoor ook problemen op mijn werk, waardoor ik op 27 september 2012 mijn systeembeheerwerk moest verlaten. Ik werkte toen bij de NOM. Kwam ik in de WIA IVA terecht en ging ik scheiden in 2015. Dit vanwege mijn toenmalige vrouw een ander vriendje had gevonden en dat ze mijn slechtziendheid niet meer aan kon.

 

In het jaar 2015, in dat jaar werd ik 50, kreeg ik een compleet ander leven. Leerde ik een hele goeie vriendin kennen, kwam ik er achter dat ik me erg goed kon redden in mijn uppie en in 2017 kwam ik opeens weer vrienden tegen van vroeger. Zo ben ik naar Braine-le-Comte geweest, Walonië, België. Kreeg ik onverwacht bezoek van een goeie vriend uit de BBS-tijd en kwam Anne op de valreep van 2017  bij mij op bezoek voor een iPhone-les.

 

Daarna ging het snel. Ik leerde Anne nog beter kennen en toen werd mijn leven alleen maar mooier. Anne kwam bij me wonen in dit huis en nu is ze mijn geweldig mooie vrouw en dat allemaal in dit huis waar ik nu op de kop af precies 22 jaar woon.

 

Heel bijzonder allemaal. Ze zeggen wel eens, ieder huisje heeft zijn kruisje. Nou, dat is inderdaad zo. Gelukkig is het gras bij ons huis nog hartstikke mooi groen, dus hoef ik hier nog lang niet weg.

 

Een bijzonder moment in een bijzonder mooi leven. Tolbert is gewoon een leuk dorp. Leek ligt er aan vast. Leek heeft een leuk centrum. Gezellige terrasjes en zo hebben Anne en ik vanavond heerlijk gegeten bij Grand Italia aan het Piepke 4 in Leek. Dit om te vieren dat ik al 22 jaar hier woon.

 

Ja, ik ben blij dat ik in die 22 jaar niet ben verhuisd. Het bevalt me hier prima en het dak, waar ik het net over had, wordt vanzelf wel gerepareerd.

 

Ik woon hier dus 22 jaar, Anne 3,5 jaar, maar het is wel ons huis.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Crosby, Stills, Nash & Young - Our House.

Laatst vernieuwd: 22 Sep 2022 om 22:32

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!