Het is bijna niet te geloven

Wat doe ik nu anders dan anders? De maand april is op een dik uur na voorbij. Op 1 april kreeg ik mijn Rode Caster Pro binnen en vanmorgen zat ik bij RTV Zulthe, de streekomroep van het Westerkwartier en Noordenveld.

 

In januari begon ik al wat te denken om iets met de radio te gaan doen. Toen kreeg ik half maart een goeie tip via Facebook dat ik dan er goed aan zou doen om de Rode Caster Pro aan te gaan schaffen. Een niet te ingewikkeld mengpaneel om er leuke radioprogramma’s mee te kunnen maken.

 

Zo heb ik in april al 5 proefopnames gemaakt. Eerst eentje van een kwartier, daarna van een half uur, toen eentje van 3 kwartier en vorige week zaterdag eentje van 54 minuten en afgelopen dinsdag eentje van 57 minuten. Het is per keer wel veel werk, maar ik heb er wel heel veel plezier van en het presenteren gaat me per uitzending ook steeds beter af.

 

In die tijd dat ik met mijn eigen radiomuziekprogramma bezig ben, kreeg ik ook de vraag of ik voor RTV Zulthe wat zou willen doen. Dat wou ik wel, en na een telefoontje met de secretaris van RTV Zulthe, ging het snel.

 

We maakten vorige week zaterdag de afspraak dat ik vanmorgen bij de studio zou komen kijken en of ik er daarna wat voor zou voelen om voor hun wat te gaan doen.

 

Dat heb ik dus ook gedaan. Vanmorgen was ik rond half 11 in de studio en ik werd meteen hartelijk welkom geheten door Rick, de hoofdtechnicus. Kennis gemaakt en veel gepraat over wat ik allemaal al doe en dat hij van mijn radioplannen afwist door de secretaris van RTV Zulthe. Ik heb gelijk mijn begin van mijn officiële uitzending laten horen die 9 mei wordt uitgezonden. Die had ik gisteren al klaargemaakt. Rick zei dat ik een mooie radiostem heb. Helder van klank en duidelijk te verstaan en een spontane klank zoals hij zelf beschreef. Daar kreeg ik wel een brede grijns van. Dat ging helemaal vanzelf. ;)

 

Daarna kwam Froukje er ook nog bij. Zij is de secretaris en is de vrouw van Rick. Ik had Froukje al wel regelmatig gesproken via de telefoon en mail, maar nu dus voor het eerst fysiek ontmoet. Ook dat werd een gezellig gesprek.

 

Ik vroeg uit hoeveel mensen het bestuur van Zulthe bestaat. Uit vier mensen werd gezegd en ik vroeg meteen of ze er nog eentje bij kunnen gebruiken. Dit was het geval, dus heb ik me vanmorgen alvast kandidaat gesteld om deel te nemen in het bestuur.

 

Na dit gezellige en zeker bijzonder gesprek, gingen Rick en ik naar de techniek kijken. Zulthe heeft het mooi voor elkaar. Mooie ruime studio en de apparatuur ziet er super professioneel uit. Alleen wordt het voor mij lastig om die apparatuur te bedienen vanwege mijn slechtziendheid, maar Rick wil gaan kijken of ze hier wat aan kunnen doen.

 

Voordat we de eigenlijke studio inliepen, hadden we het al over het presenteren. Froukje en Rick waren nogal enthousiast omtrent mijn stem en mijn ervaring met de locale politiek van het Westerkwartier. Ik zit in veel commissies of besturen, dus vinden Froukje en Rick het heel mooi dat ik een informatief programma zou kunnen gaan presenteren met een politiek tintje. Dan nodig ik allerlei mensen uit om naar de studio te komen, zodat ik ze daar dan kan interviewen. Het wordt dan een live uitzending en dan hoogstwaarschijnlijk op de maandag.

 

Dit lijkt me super leuk om te doen. Wel spannend, want het is dan live, maar de spanning hoort er wel gewoon bij.

 

Dus in deze maand april is mijn leven compleet veranderd. Mensen vinden mijn stem bruikbaar voor de radio. Ik kan daar echt mijn hobby gaan uitvoeren en natuurlijk vergeet ik Radio Duivenstraat ook niet, want 9 mei tussen 12u00 en 13u00 ben ik dan luid en duidelijk te horen op jouw radio.

 

Het is allemaal niet te geloven. Zo mooi. Ik knijp af en toe wat in mijn arm, maar ik bemerk dan dat ik niet droom. Het is allemaal echt en dat maakt het ook zo ontzettend leuk.

 

Ik heb nu een dagafsluiting die met een ritmedoos te maken heeft. De radio is toch ook een soort ritme. Elke week mijn programma te beluisteren op de zelfde tijd en zender, met niet alleen informatieve onderwerpen, maar ook met leuke en boeiende muziek.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: The Art of Noise - Beatbox diversion 1.

Laatst vernieuwd: 30-04-2021 om 22:48

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!