Oog voor Omgeving

Het is altijd fijn om thuis te zijn

In deze aflevering ga je weer een leuk en verrassend uurtje beleven. Jaja, er komen dit keer 11 platen voorbij. Daar wordt iedereen wel blij van denk ik. Dit is allemaal tijdens mijn Oor voor Omgeving te beluisteren bij Bert Zwart Podcast.

Het begint gelijk lekker met een swingende plaat. Nooit geweten dat de naam van de band genoemd is naar... Ja, naar wat eigenlijk? Dat zal wel de geest in mij zijn om het maar niet te verklappen. ;)

Een plaat van Art of Noise zet ons weer lekker goed in dit uurtje. In ieder geval word je er goed wakker van, zeker als deze plaat begint.

Duifje Max wil graag aandacht vragen over een nogal belangrijk onderwerp. Er zijn namelijk mensen die de hele wereld willen beheersen. Dit is absoluut niet nodig, daarom komt Max met een mooie 12 inch van de week. Daarna is het je wel duidelijk dat je hem maar gewoon gaat geloven.

Hondje Breezer is uiteraard ook weer van de partij. Dit keer komt hij na een achtervolging mij het concertkaartje geven, zodat ik een mooie concertregistratie kan laten horen van Snow Patrol. Welke gezichten er achter het masker van de achtervolgers zaten, is nooit bekend geworden. Breezer is in ieder geval veilig in mijn studio aangekomen. In ieder geval staan we na het concert wel even stil bij het overlijden van Christine McVie, de zangeres van Fleetwood Mac.

Daarna wordt het feesten dankzij Wang Chung. Iedereen wil graag lol hebben, vooral 's avonds lijkt hun een goed advies.

Elvis Presley komt net uit de film Change of Habit en daarom laat hij ook een leuk nummer horen die opnieuw gemixt is door Paul Oakenfold. Daarna reizen we in 1 speer naar Berlijn dankzij Boudewijn De Groot.

Daarna wordt de reis naar huis wel heel bijzonder. Alan Parsons heeft de 9e symfonie van 'From the new World' in 2022 op plaat gezet. Dit werk is origineel van Antonín Dvořák en het is op 16 september 1893 voor het eerst door een volledig orkest ten gehore gebracht. Echt wel een bijzonder slot voor deze 91e aflevering.

Dit wil je natuurlijk niet missen. De lijst is daarom ook extra spannend.

1: Gigantjes - Yaki Taki Oowah.
2: Caro Emerald - The Ghost of you.
3: Art of Noise - Chameleon's Dish.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Tears for Fears - Everybody wants to rule the world.
5: AHA - Take on me.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Snow Patrol - Chasing Cars.
7: Fleetwood Mac - Behind the mask.
8: Verzoekhoekje: Wang Chung - Everybody have fun tonight.
9: Elvis Presley - Rubbernecking.
10: Boudewijn de Groot - Berlijn.
11: Alan Parsons - Going Home.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 4, 29 januari 2023, aflevering 91 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21 Mar 2023 om 15:46