Oog voor Omgeving

Het concert van Level 42 in de Oosterpoort was fantastisch

Level 42 in Oosterpoort Groningen.Na ruim anderhalf jaar wachten, en 1 verschuiving, konden Hartmut en ik gisteren eindelijk naar het concert van Level 42 in de Oosterpoort te Groningen. Het was werkelijk fantastisch. Het geluid was ontzettend goed en de band natuurlijk ook.

 

Het begon allemaal met de taxirit met Wendy als chauffeuse. Om 16:30 uur stond ze voor mijn deur en ik was om 16:55 uur bij de Oosterpoort. Hartmut en ik hadden om 17:15  uur afgesproken, want hij kwam met eigen auto van Hoogezand. Hij was perfect op de afgesproken tijd en liepen daarna naar De Stadstuin om daar heerlijk te dineren. Kon ik meteen weer een beetje opwarmen, want het was waterkoud bij de Oosterpoort. Het eten bij De Stadstuin was erg goed en het was daar ook gezellig. Een mosterdsoepje gehad en daarna een heerlijke schnitzel. Om 19:00 uur gingen we weer naar de Oosterpoort en konden meteen naar binnen. Niet lang daarna werden we binnen gelaten nadat we de QR-code en ID-kaart lieten zien en eenmaal bij de ingang van de foyer lieten we mijn uitgeprinte kaartjes zien en konden we in alle rust een mooi plekje uitzoeken in de zaal. We zaten om 19:35 uur op de tribune op een prachtplek.

 

De show begon exact om 20:30 uur. Een super zware dreun klonk door de zaal, het licht ging uit, en het intro van Heaven in my hands werd gespeeld. Dit was absoluut een kippenvel momentje. Daarna kwam To be with you again en Running in the Family en zo ging de show lekker door. Mike Lindup was er gelukkig ook bij. Hij was er in 2014 ook al bij, maar hij is ook een tijdje weg geweest uit de band.

 

Level 42 speelde hoofdzakelijk muziek uit de jaren 80. Live it up, Love Games, Something about you, Chinese Way en na de super korte pauze, dus de toegift, begonnen ze met Lessons in Love en als afsluiter kwam Hot Water voorbij.

 

Het was werkelijk een topshow. Dit was de 13e keer dat ik de band zag. Qua geluid vond ik dit de beste show van die 13. Kraak helder, niet te hard, goeie akoestiek en Mark en Mike waren goed te horen. De eerste keer dat Mike ging zingen was hij wat te zacht ingesteld, maar de technicus corrigeerde dat meteen en bij het volgende couplet was hij er helemaal bij. Het viel waarschijnlijk bij de meeste mensen niet eens op denk ik.

 

Om 22:10 uur was het alles alweer afgelopen. Wel wat kort vind ik zelf, maar de show was wel helemaal af.

 

We liepen de zaal uit, dat ging trouwens lekker soepeltjes en in de foyer kwam Hartmut nog een bekende tegen en daarna liepen we even naar een rustiger plekje, zodat ik de taxi kon bellen.

 

Ik kreeg Imko aan de lijn en hij kon me melden dat er een taxi in de buurt was en dat hij ongeveer 8 minuten nodig had om bij de Oosterpoort aan te komen. Dit gesprekje was trouwens ontzettend leuk. Nog over het concert gehad en dat hij wist dat ik ook U2 fan was. Hij vertelde me nog kort een leuk verhaaltje. Als je U2 en UB40 op 1 podium hebt staan, heb je Level 42. Haha. Geweldig. Dank je wel Imko voor dit leuke gesprek en de snelle actie omtrent de taxi.

 

Om 22:30 uur was mijn taxi er al en ik was keurig om 22:50 uur weer thuis, ondanks dat het Julianaplein voor een deel was afgesloten. We gingen gewoon door Hoogkerk. ;)

 

Al met al een prachtige dag gehad. Heerlijk gegeten, een fantastisch concert, en een korte wachttijd omtrent mijn taxi.

 

Ik wil Hartmut hartelijk bedanken voor de gezelligheid en begeleiding. Perfect gedaan en volgende keer gaan we gewoon weer naar Level 42.

 

Als dagafsluiting heb ik een fragment uit het concert van gisteravond. Het laatste nummer, maar wel mijn favoriet van de band.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Level 42 - Hot Water - Live at Oosterpoort Groningen 5 november 2021.

Laatst vernieuwd: 06 Nov 2021 om 23:01

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!