Oog voor Omgeving

Heeft het zin om de krant van vandaag te gaan lezen?

Zondag begin ik en eindig ik met hetzelfde nummer, maar dan wel in 2 verschillende uitvoeringen. Het is natuurlijk zoals altijd tussen 12.00 en 13.00 uur te beluisteren bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Het begin is meteen al leuk. Spinvis komt helemaal terug om zijn allerbeste single aan je te laten horen. Hij heeft er veel voor gereisd, wijn gedronken, nagedacht, gelachen, diep gedoken en toch na al dit alles is het hem dus gelukt om helemaal terug te komen waar hij ooit mee is begonnen. Dit vindt Alex Roeka zo sterk en bijzonder dat hij daarom dit graag in de krant van vandaag bekent wil maken. Modern Talking laat je weten dat je alles kan bereiken, tenminste als jij je in je zelf geloofd.

Duifje Max heeft het wel even moeilijk gehad. Hij moest kiezen uit 2 12 inches van dezelfde single. De reguliere 12 inch heeft hij laten staan en heeft dus gekozen voor de limited edition. Het is van Pete Wylie met zijn Sinful. écht een verrassing, daarom is dit dus ook de 12 inch van de week geworden.

Na Leonard Cohen komen we bij hondje Breezer terecht. Het is van Alan Parsons Project. Het is een live uitvoering van een nummer dat officieel op het album Tales of Mystery and Imagination staat. Werkelijk een geweldig mooie live-versie van The Raven.

Dan wordt het even iets geks. Een plaat die redelijk afwijkt van wat ik normaal draai. My Mine is de gelukkige. Grace Jones komt daarna eigenlijk met een soort reggae plaat, Het gaat puur over de Big Apple, dus New York. Het is wel een plaat die ruim 8.30 minuten duurt. Ach, het is natuurlijk ook een grote stad. ;)

Level 42 laat iets heel bijzonders horen. Mark King en zijn 3 vriendjes maken de lekkerste funk muziek, maar deze keer hoor je een single dat een grote hit is geweest, maar nu in een unplugged jasje. Het origineel komt uit 1987. Laat je maar verrassen hoe de band dit heeft gedaan. Er valt wellicht iets van te leren.

Ik schreef in het begin van deze promo al dat ik begin en eindig met hetzelfde nummer. Alleen waar ik mee eindig is van een koor. Het heet 'tLodE en ik heb deze uitvoering zelf voor het eerst gehoord tijdens een concert op 20 december 2017  in het beroemde Vera Groningen. Over wie en wat hoor je dus vanzelf wel.

Echt een leuke uitzending. Je zondagmiddag gaat tenminste mooi van start met het 141e uurtje van Oor voor Omgeving. Leg je oor gewoon bij de radio in welke omgeving dan ook, dan gaat je zondag tenminste vrolijk van start.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Queen, Radio Ga Ga. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 07 Jan 2024 om 22:16

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!