Groningen is straks de toegankelijkste provincie van Nederland

Het is vandaag vrijdag. Twee dagen voor mijn radiodag. Zondag wordt het weer extra leuk op Radio Duivenstraat, want dan kun je weer gezellig luisteren naar Oor voor Omgeving vanaf 12:00 uur. Ik was gisteren al begonnen met mijn babbels en morgen ga ik verder met het in elkaar zetten van mijn programma voor 17 oktober.

 

Meestal is de vrijdag tegenwoordig mijn opnamedag voor wat betreft mijn radioprogramma, maar vandaag had ik een belangrijke afspraak in The Market Hotel aan de Grote Markt 31 te Groningen. In de week van de toegankelijkheid moest ik naar een bijeenkomst om het project Toegankelijk Groningen 2.0 bij te wonen. Ik ging daar ook wat speechen. Ik werk al 2 jaar aan dit project samen met Zavie, Insiders, Marketing Groningen en de Commissie Mobiliteit, waarvan ik bij de laatst genoemde commissie lid van ben. Ik zit er namens de Oogvereniging Regio Groningen en het project Toegankelijk Groningen 2.0 is vandaag officieel gelanceerd.

 

Dit project houdt in dat de ondernemers die onder Marketing Groningen vallen, in een website komen te staan, waarin ze kunnen aangeven dat ze wel of niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Dus is een toilet toegankelijk voor mensen in een rolstoel en is het voor mensen met minder zicht het gebouw ook goed toegankelijk en kunnen mensen met een auditieve handicap ook terecht bij een bepaald gebouw in de provincie Groningen.

 

De website waar alles in komt te staan heet toegankelijkgroningen.nl, als je dat bezoekt, en je wilt weten of een bepaald restaurant goed toegankelijk is voor jouw handicap, kun je dat straks hier in. terug vinden. Niet alleen toeristische plekken staan er straks in, maar ook maatschappelijke locaties. Zoals huisartsenposten, apotheken, dorpshuizen, drogisterijen en ga zo maar even door. Ik bemoei me hier al jaren mee, en sinds ongeveer 2019 ben ik samen met de Commissie Mobiliteit druk bezig om samen met Marketing Groningen, Zavie en de bouwer van de website Insiders, om alles goed in kaart te gaan brengen.

 

De voorbereidingen zijn klaar, nu is het vanaf vandaag de bedoeling dat de website wordt gebouwd, en dat de database wordt gevuld. Vandaag zijn hiervoor de contracten getekend en daarom mocht ik ook een woordje doen om dit project officieel een start te geven. Mijn gevoel is dat het een echt mooi project is geworden. Straks kan de hele wereld meekijken dat de provincie Groningen goed toegankelijk is voor iedereen. Niet alleen voor mensen met een handicap, maar gewoon voor iedereen.

 

In het hotel waar dit allemaal gebeurde, was het allemaal goed geregeld. Het hotel ziet er prachtig uit. Het is sinds 1 mei dit jaar geopend en het is super gastvrij. Ik kon me daar prima alleen redden. Eenmaal de route verkend te hebben, wist ik zelf, toen het eenmaal was afgelopen, de uitgang te vinden. Ik was zo enthousiast, dat ik daar binnenkort eens wil dineren met mijn lieve Anne. Weer een nieuwe plek in de binnenstad van de mooiste stad van Noord Nederland.

 

Vanavond zijn mijn lief wel uiteten gegaan. Niet in The Market Hotel, maar gewoon in Leek bij Grand Italia. Dit was weer reuze gezellig en knus. Ik ben gewoon nog super verliefd op de mooiste en liefste vrouw die ik ooit heb ontmoet. Binnenkort maar eens met haar naar de binnenstad lekker dineren. Daar kijk ik nu al naar uit.

 

Nog even terugkomend op het begin van dit verhaal. Aanstaande zondag is mijn 23e uitzending alweer gepland. Dit keer gaat het over onder andere het heelal. Daarom vind ik het leuk om met de volgende dagafsluiting te komen. Dit liedje komt niet voor in de komende uitzending, maar wie weet plan ik het wel een keertje in mijn eigen Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Nova - Aurora.

Laatst vernieuwd: 08-10-2021 om 23:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!