Oog voor Omgeving

Gooi het volume van je radio maar omhoog!

De 166e aflevering wordt er eentje met een uitdaging. Het is vandaag 7 juli en in mijn podcast van deze week, hoor je uiteraard weer mooie, leuke, interessante en bijzondere jasjes.

 

Het begint meteen lekker. Gloria Estefan en haar Miami Sound Machine trappen deze muzikale reis af. We komen dan uit bij een Belgische dame. Ze heeft een Engelse moeder en Marokkaanse vader. Dit is ook wel te merken als Natacha Atlas begin met haar Kidda. Dit genre hoor je niet zo vaak in mijn Oortje, maar ik ken Natacha doordat ze eens met Jean-Michel Jarre een plaat had opgenomen. Deze soloplaat van haar is ook zeker de moeite waard. Dead Can Dance neemt het stokje van Natacha over met het geweldige Agape.

 

Duifje Max heeft het weer voor elkaar. Hij vloog langs mijn platenkast en hij ritste de 12 inch van Duchess uit de rij. De plaat is van Genesis en Max is er zo blij mee, dat dit daarom ook de 12 inch van de week is geworden.

 

Mijn afleveringen bevatten meestal 10 platen. Het is altijd even uitrekenen of alle platen wel qua tijd passen in een aflevering. Kraftwerk heeft me deze keer een speciale rekenmachine gegeven. Pocket Calculator in een limited edition. Jaja, spannend, maar het is me daarom wel gelukt om deze plaat er ook tussen te plaatsen zodat jij het kan beluisteren.

 

Hondje Breezer is net terug uit Berlijn. Hij vond een concertkaartje dat uit 2017 komt. Het is van Underworld en met het fraaie Born Slippy. Echt wel bijzonder, zeker vanwege dat dit live optreden lekker lang duurt, iets van 9 minuten.

 

Erasure verbaasde me in 2022. Ze kwamen met een heel bijzonder album. Hiervan ga ik meteen de eerste track draaien. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De plaat is zeker mysterieus te noemen.

 

Daarna komen MARSS en Michael Jackson je stereobalans testen. Ben Liebrand heeft het mooi verpakt in zijn Minimix. Dat je 2 platen zo prachtig in elkaar kan laten lopen is werkelijk verbazingwekkend. Ach, Ben is ook 1 van de beste remixers natuurlijk.

 

The Human League beleeft een zware tijd en de 2 heren van Orchestral Manoeuvres in the Dark lopen door de stad midden in de nacht. Het eindigt in ieder geval weer met een plaat dat lang in je hoofd blijft hangen.

 

10 platen waar je vrolijk van wordt. Het is dan wel handig om je oor bij je speakers te leggen in een willekeurige omgeving, dan ben je tenminste zeker van een goed begin van je nieuwe week.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 27, 7 juli 2024, aflevering 166 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 07 Jul 2024 om 13:18