Oog voor Omgeving

Gisteren ruim 2 uur genoten van Venice in De Oosterpoort

Concertverslag: Venice

Locatie: Oosterpoort Groningen, grote zaal.

Datum: 21 maart 2024.

Verslag geschreven: 22 maart 2024.

 

Gisteren was het een mooie en indrukwekkende Venice-avond. De band speelde als vanouds in De Oosterpoort en de grote zaal was volledig uitverkocht.

 

Doordat Anne zich niet fit voelde, ging Ron met me mee. Wel jammer natuurlijk voor Anne, maar ik was blij dat Ron mee kon, want met z’n tweetjes is uiteraard gezelliger dan alleen.

 

Het concert begon om 20.35 uur. Het eerste nummer was ook meteen een splinternieuw nummer van hun op 1 maart verschenen album Stained Glass. Blame it on the Milky Way was het mooie begin van de show. Always werd zoals bijna bij elk concert wel als 2e gespeeld. Daarna volgde er nog 20. Ze hebben dus in totaal 22 nummers gespeeld.

 

Het alles was om 23.10 uur alweer afgelopen. Er zat een pauze in van 20 minuten, maar ze hebben dus zo’n 2 uur en 15 minuten ons prima vermaakt.

 

De heren waren zeer goed bij stem, zoals altijd, en maakten ook grapjes en vertelden ze ook wel verhalen over hun zelf. Kipp vertelde onder andere dat hij na 30 jaar weer zijn  ex-vrouw had ontmoet en nu weer gelukkig samen door het leven gaan. Mark vertelde nog dat het samenstellen van Stained Glass nogal op zich heeft laten wachten. Dit kwam door de Corona. De heren zagen elkaar bijna een jaar niet. Zou je niet direct zeggen, want er heerst echt een intieme vriendschap tussen de broers en neven. Het nummer Souls Connected is ontstaan, doordat ze elkaar zo hadden gemist. Dat ze weer lekker muziek wilden gaan maken. Dat is hun dus prima gelukt, want het nieuwste album is echt prachtig.

 

Ze hebben ongeveer 6 nummers gespeeld dat op hun nieuwste album staat en de rest was natuurlijk ook lekker om te horen. Onder andere speelden ze Doesn't Get Any Better Than This, The Lavender Lighter, 27th Avenue, For a Kiss, Always, Baby's Calling, Souls Connected, Call it Human, Sorry, Beautiful Flower, Think Again en uiteraard werden in de toegift The Family Tree en One More Song gespeeld.

 

Na de show kon je ook weer naar de Meet & Greet. Dit heb ik helaas niet meegemaakt. Het concert was om 23.10 uur afgelopen en mijn taxi kon er al om 23.30 uur zijn. Nou ja, de volgende keer ben ik er gewoon weer bij om de heren te spreken.

 

Het was een geweldig concert. Dit was voor mij de 14e keer dat ik Venice live heb mogen bezoeken. Tijdens het wachten op mijn taxi, kwam een vrouw naast me op de bank zitten en zij vertelde me dat ze al iets van 40 concerten van Venice heeft gezien. Sinds 1998 volgt ze de band al. Ach, wie weet kom ik ook ooit eens aan die 40, want dat ik er weer bij ben als Venice in de buurt is, ben ik er uiteraard weer bij.

 

Ik heb helaas geen opnames van de show van gisteren op YouTube kunnen vinden, daarom kom ik maar met een oudere opname waar de band gisteravond mee afsloot.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Venice - One More Song.

Laatst vernieuwd: 22 Mar 2024 om 23:44

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!