Oog voor Omgeving

Geen afscheid kunnen nemen van de duifjes

De afgelopen week was lekker druk. Maandag was een prachtige dag en de rest van de week kwam af en toe deze dag ook nog af en toe even om het hoekje kijken.

 

Maandag was namelijk de Dag Van De Witte Stok (DvdWS). Dit was in Marum een groot succes. Er waren 15 deelnemers, waaronder wethouder Harry Stomphorst en Frank Terpstra verantwoordelijk voor wegen, verkeer en vervoer binnen de gemeente Westerkwartier. Ook RTV Noord en RTV Zulthe waren getuige hoe de wethouder zich met witte stok en slaapmasker een weg baande door het centrum van Marum. Dit alles duurde van 14.00 tot 15.30 uur. We hebben goed laten zien hoe ontoegankelijk het centrum van Marum op dit moment is, maar de wethouder kon ons bevestigen dat er definitief geleidelijnen komen in dit centrum. Deze dag werd door het Platform Toegankelijk Westerkwartier georganiseerd. De Oogvereniging Groningen en het landelijk bureau van de Oogvereniging wisten van deze plannen. Sterker nog, ik vertelde dit meerdere keren tijdens een kernteamvergadering van Oogvereniging Groningen en ook vertelde ik dit tijdens de eerste landelijke vergadering van de Oogvereniging die speciaal over de DvdWS ging.

 

Van de 15 deelnemers van deze DvdWS waren er maar 2 leden van de Oogvereniging Groningen bij aanwezig, waaronder mezelf.

 

Ik mailde dezelfde dag nog aan het kernteam dat onze actie in Marum een groot succes was. Dit kon dan weer doorgegeven worden aan het landelijk bureau. Alleen kreeg ik dinsdag een mailtje van iemand die werd gefeliciteerd door het landelijk bureau vanwege het resultaat in Marum. Wel bijzonder, want die persoon werkte helemaal niet mee met deze dag. Het was nog vreemder, vanwege die persoon 50km van Marum woont.

 

Ik stuurde daarom afgelopen woensdag maar eens een mailtje naar diegene die de felicitatie had verstuurd. Ik werd gewoon gepasseerd. Het wordt nog vreemder, want ik kreeg een antwoord terug dat ze het zelf ook raar vond dat ze dit had verstuurd naar de verkeerde persoon.

 

Donderdag kreeg ik de nieuwsbrief binnen van de landelijke Oogvereniging. Daar was ook een artikel over de DvdWS. Alle regionale omroepen van Nederland stonden daar wel in, maar niet die van RTV Noord, dus het verhaal over het centrum van Marum is helemaal niet genoemd en dus compleet genegeerd.

 

Het stak me wel. Niet omdat ik om een complimentje zat te wachten, maar meer vanwege dat ik op alle fronten gewoon compleet wordt genegeerd door de gehele Oogvereniging.

 

Nu schreef ik 23 juli een mail naar het landelijk bureau over mijn vertrek uit het kernteam Groningen en daar is op de dag van vandaag nog niet op gereageerd. Zeer bijzonder. Zeker als je bedenkt dat ik 12 jaar met plezier voor de Oogvereniging heb gewerkt. Een kleine opsomming: Ik ben meerdere keren naar de Tweede Kamer gegaan om te strijden voor een goed OV-product voor slechtzienden en blinden. Heb ik op 1 of 2 vergaderingen na, nog nooit een bestuursvergadering of kernteamvergadering gemist. Heb ik het Oogcafé Westerkwartier tot leven gebracht. Verschillende bestuursweekenden bijgewoond. Me beschikbaar gesteld om de ICT-bijeenkomsten te organiseren, de TCT club en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Alleen nu, na mijn mededeling dat ik het kernteam ga verlaten, dat was 20 juli, hoor ik helemaal niks meer.

 

In het mailtje van afgelopen woensdag, waar ik het net nog over had en daarin had verteld dat ik nog helemaal geen reactie had gehad omtrent mijn vertrek, kreeg ik een simpel zinnetje dat ze mijn inzet wel hebben gewaardeerd. Nu ik het er nogmaals over had in dit mailtje, krijg ik een nogal simpel antwoord terug. Is dit tegenwoordig standaard hoe er met vrijwilligers wordt om gegaan?

 

Ach, ik ben er wel helemaal klaar mee. Het is voor mij echt afgelopen. Jammer. Kennelijk werkt dat gewoon zo.

 

Morgen is de Oogdag in Hoogkerk. Daar ga ik niet naar toe. Ik heb geen zin om mensen te treffen die doen alsof. Ik weet wel zeker dat ik door sowieso 1 persoon benaderd zal worden om me te vertellen dat het zo niet had gemoeten, maar dit hoor ik liever persoonlijk in plaats van een toevallig treffen.

 

Laat ik het zo zeggen. Het doet me pijn. Na 12 jaar veel tijd gestoken te hebben in, wat ik altijd riep, de mooiste vereniging van Nederland, zo weg geschoven te worden, is nogal confronterend. Ik zit niet meer te wachten op een mailtje van het landelijk bureau. Ze hebben ruim 3 maanden de tijd gehad om op mijn mailtje van 23 juli te reageren.

 

Gelukkig heb ik nog mijn eigen wereld. De radiostudio. Ook word ik gelukkig wel gezien binnen de werkgroep Marum van het Platform Toegankelijk Westerkwartier, de Commissie Mobiliteit van Zorgbelang en Zavie en het bestuur van de Streekproductenmarkt Nienoord.

 

Mijn dagafsluiting heeft wel wat met mijn 12 jaar Oogvereniging te maken. Ik heb zeker tot 2018 heel veel in een trein gezeten om naar vergaderingen te gaan van de landelijke Oogvereniging aan de Churchilllaan 11 te Utrecht. Ik heb hierdoor Utrecht Centraal velen malen de duifjes begroet die in de grote hal rond dartelen. Daar heb ik helaas geen afscheid van kunnen nemen. De titel van dit liedje zegt denk ik daarom wel genoeg.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Nits - Adieu Sweet Bahnhof.

Laatst vernieuwd: 20-10-2023 om 20:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!