Oog voor Omgeving

Ga weer dansen als vroeger

Wat kan een week toch om vliegen. Werkelijk, de gehele week is het lekker druk geweest. Buiten mijn radiowerk, heb ik ook hele leuke plannen gemaakt voor de komende weken. Al moet ik er ook bij vermelden, dat er 1 beslissing bij zit, die voor mij wel vast staat, maar leuk is anders. Daarover lezen jullie over een paar weken wel wat meer.

 

Deze week begon met een heel bijzonder evenement. Althans, het evenement is pas 2 juni, maar ik heb de stoute schoenen aangedaan en geregeld dat ik vrijdag 2 juni wellicht weer als een John Travolta weer op de dansvloer kom te staan.

Op die avond wordt een stijldansavond georganiseerd in  Hotel Faber te Hoogezand. Ik heb van september 1980 tot en met het voorjaar van 1990 bij Dansschool Heuving gedanst. Van de beginnersgroep tot en met Topklasse en ook nog daarna. Een geweldig mooie tijd.

 

Nu kreeg ik via Facebook dit nieuws te lezen en ik twijfelde eerst wel om naar deze reünie te gaan, puur vanwege mijn slechtziendheid, maar eigenlijk wil ik het niet missen. Ik heb afgelopen dinsdag meteen maar een eenpersoonskamer in Hotel Faber gereserveerd voor 2 juni, zodat ik na het dansfeest, niet meteen weer moet reizen per Valystaxi. Dan kan ik desnoods nog een beetje blijven plakken als daar de gelegenheid voor is. Het feest is dus op 2 juni en begint om 20.00 uur en duurt tot 0.00 uur.

 

Het lijkt me bijzonder om Peter, de dansleraar van toen, weer eens te ontmoeten en natuurlijk de mensen van de dansgroep waar ik jarenlang samen mee heb gedanst, lol gehad, vriendschappen zijn ontstaan. Iedereen ging daarna zijn eigen weg wel weer vervolgen, maar ik heb af en toe toch nog wel contact met een aantal mensen van deze gezellige dansgroep.

 

Hopelijk gaat het de meeste lukken om ook op die avond te komen. Weer zo’n leuke dansavond beleven, net als vroeger. Voor mij nog wel een tijd met hele bijzondere en mooie herinneringen die helaas nooit meer terugkomen, maar ik zie echt uit naar deze reünie.

 

Wil je ook naar deze stijldansavond, klik dan op de link achter deze zin, dan kom je op de website van ‘Dansen als vroeger’. Daar kun je dan kaartjes kopen die €15,- per stuk kosten, maar dan krijg je wel een drankje en hapje gratis en uiteraard een geweldig mooie dansavond, waar je dan ook nog vrienden van vroeger kunt treffen, waar je dan je herinneringen kunt ophalen. Kijk daarom maar snel op Dansen als vroeger.

 

De rest van de week was ook lekker gevuld. Donderdag had ik maar liefst 4 verschillende dingen gepland. In de ochtend naar het UMCG wat direct te maken had met mijn UCHL1-gen afwijking. Daarna nog 3 uurtjes in mijn eigen radiostudio gewerkt. Om 16.40 uur werden onze boodschappen gebracht door de Jumbo en donderdagavond hadden we een goeie vriend op bezoek. Na dit alles, konden we nog net naar de herhaling luisteren van mijn aflevering van Oor voor Omgeving van afgelopen zondag.

 

Vandaag stond ik weer redelijk vroeg op. Om 7.30 uur. Ik zou een vergadering hebben in Marum voor het Platform Toegankelijk Westerkwartier, maar door ziekte, werd die afgezegd en dus ging ik om 8.00 uur maar weer even mijn mandje in. Nou ja, even, haha, ik was pas om 11.15 uur weer in de wakkere wereld.

 

Vanmiddag, nadat onze huishoudelijke hulp weer weg was, gingen Anne en ik nog naar het centrum van Leek. Eerst heerlijk op het terras gezeten bij Bakkerij Van Esch. Heerlijk in het zonnetje. In de tijd dat we op het terras zaten, ging ik even kleine boodschapjes halen. Anne bleef dus even lekker in het warme zonnetje zitten. Eenmaal weer terug bij het terras, waar Anne en ik nog wat gingen drinken, gingen we vanuit daar naar de Dorpskamer van Leek om daar ook weer op het terras te gaan zitten en rond een uurtje of 18.15 uur gingen we naar binnen om daar te gaan dineren. Om 20.00 uur was onze taxi er wel en waren we lekker op tijd weer thuis.

 

Deze week heb ik niks geschreven op mijn blog. Puur door de drukke werkzaamheden. Ach, nu ben je weer helemaal bij. ;)

 

Vanwege dat ik 2 juni weer eens op de dansvloer sta, althans ik hoop dat me dat lukt met mijn kippigheid, heb ik nu wel een hele mooie dagafsluiting. Een plaat, als ik die hoor, dat ik weer hele mooie herinneringen binnenkrijg met warme gevoelens.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: ABBA - Dancing Queen.

Laatst vernieuwd: 12 May 2023 om 22:06

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!