Oog voor Omgeving

Ga maar die kant op, dan kom je zo bij het enge hotel

Het was een gekke en drukke week. Morgen ga ik naar de voorstelling van Daniel Lohues. Dit wordt vast en zeker weer een mooie avond. Het is dit keer in het Kielzog Theater te Hoogezand.

 

Dit heeft voor mij als nadeel dat ik per Valystaxi naar Hoogezand moet reizen. Ik had daarom het idee om maar Hotel Faber een kamer te reserveren. Dan kan ik vanuit het theater, met een goeie vriend, die met me mee gaat naar de voorstelling, me afleveren bij het hotel en dan ben ik na de voorstelling dus niet afhankelijk van de taxitijd.

 

Vorige week had ik mijn 1-persoonskamer al gereserveerd en omdat ik nog geen mailtje had ontvangen van het hotel, belde ik gisteren er maar eens naar toe. Wat blijkt. Zaterdag en zondag is het hotel alleen maar geopend tot 11.00 uur in de ochtend. Wil je dus inchecken op de zaterdagmiddag, dus je wilt het hotel in, moet je buiten bij de achterdeur een code intikken die je via de mail hebt ontvangen, moet je zelf opzoek naar je gereserveerde kamer en zie je alleen het personeel tijdens het ontbijt op de zondagochtend. Dan moet je ook op tijd weer klaar zijn, want om 11.00 uur gaat de boel dus weer op slot.

 

Dit vind ik helemaal niks. Ik voel me echt niet prettig als het hotel voor wat betreft het personeel helemaal leeg is. Wie zegt nou dat de gasten die er ook zijn, of misschien ben ik wel de enige gast, goed van gedrag zijn. Ik als slechtziende kan een makkelijke prooi zijn van de meest gekke dingen die iemand kan uithalen. Ik heb daarom vanmorgen het hotel maar weer gebeld om mijn reservering te annuleren. Ik legde ook uit waarom en ze hebben hiervoor alle begrip. Ik blijf het heel vreemd vinden dat het hotel in de weekenden onbemand is. Het lijkt dan wel Hotel California van Eagles.

 

Vanmorgen belde ik Valys om mijn heen- en terugreis te regelen. Tijdens het wachten op mijn beurt, kreeg ik grappig genoeg Hotel California te horen als wachgtmuziekje. Hoe toevallig kan dit zijn. Whahahaha.

 

De rest van de afgelopen week was ook wel weer apart. Iedereen die me persoonlijk kent, weet dat ik nogal slechtziend ben. Tegenwoordig kan ik het wel bijna blind noemen. Dit gaat altijd goed, alleen deze week werd ik zeer onaangenaam verrast. Ik word altijd heel moe als mensen mij aanwijzingen geven zoiets als ‘Hier’ en ‘daar’ of ‘die kant op’. Ik hoor dit natuurlijk vaker, maar dan van mensen die me nog nauwelijks kennen of die weinig tot geen slechtziend iemand tegenkomen. Daar heb ik aller begrip voor. Alleen mensen die me al een hele tijd kennen, in dit geval op zakelijk gebied, word ik toch nog steeds verrast door de onhandige aanwijzingen. Ik ken heel veel gebouwen uit mijn hoofd, maar bij sommige gebouwen blijf ik het ingewikkeld vinden. Dan heb ik dus niks aan ‘Die kant op’ of d’daar kun je naar toe’. Ik krijg daar steeds meer de kriebels van. Wellicht komt dit wel doordat sommige mensen denken dat ik het wel red en weet hoe het alles in elkaar zit. Het is altijd zo, dat als ik het niet weet, dit altijd aangeef.

 

Maar ach, zo ben ik weer een ervaring rijker. Kennelijk snappen mensen het na zoveel jaar nog niet. Gelukkig in mijn privé omgeving gaat het wel goed, maar zakelijk gezien is het altijd nog voor sommige mensen onduidelijk dat ik niks aan die aanwijzingen heb die een loze richting aangeven.

 

Zoals elke dinsdag ben ik in mijn radiostudio bezig. Zo ook afgelopen dinsdag. Dit was deze keer nogal een beproeving. Elke keer als ik een plaat wilde opnemen met mijn presentatie eroverheen, ging het soms wel goed en soms ook niet. Als het niet lukte, bleek de opname helemaal niet te zijn gelukt. Er stond dus niks op de SD-kaart. Toen ik de gehele aflevering in 1 take wilde opnemen, wat altijd in 1 keer goed gaat, ging het nu dus fout. Na een uur lassen, stond de opname niet op mijn SD-kaart. Dus nog maar een keertje het uurtje opnemen en dat ging dan wel goed. Het enige wat anders is dan anders, dat mijn smartdrive nog via USB-c aan mijn iMac gekoppeld zat. Nu was ik vanmiddag weer even bezig voor de nieuwe playlist en gelukkig gingen alle opnames nu wel in 1 keer goed. Ik had namelijk de smartdrive daarvoor maar weer afgekoppeld van mijn iMac. Kennelijk zit er dan een soort beveiliging op de Rode, dat hij merkt dat de smartdrive is gekoppeld aan de iMac. Ik vind het wel raar, maar vanaf nu koppel ik de smartdrive pas weer aan mijn iMac als ik weer wat CD’s moet importeren in mijn muziekbibliotheek.

 

Zo, weer een lekker lang verhaal. Hihi. Als dagafsluiting heb ik uiteraard Hotel California voor je klaar staan. De gedachte dat ik helemaal in mijn uppie in Hotel Faber zou overnachten, is dit wel een toepasselijke plaat.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Eagles - Hotel California, Live at Melbourne 2005.

Laatst vernieuwd: 05 Apr 2024 om 21:20

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!