Oog voor Omgeving

Er vliegen al 99 ballonnetjes door de lucht

Nog even en het is feest bij Oor voor Omgeving. Uiteraard eerst nog even de 99e aflevering voor je presenteren bij de kleinste, leukste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Standaard staat mijn telefoon op ‘niet storen’ als ik bezig ben met dit uurtje, maar op 1 of andere manier word ik toch gebeld meteen bij het eerste nummer. Ik vertel hem maar dat ik druk bezig ben met deze 99e aflevering, snapt hij dat de ballonnetjes er niet voor niks rond zweven. Hij was wel perplex na deze leuke verrassing.

Duifje Max bezorgt me een geweldig leuke 12 inch van de week. Een plaat uit 1984 maar in een splinternieuw jasje. Een 12 inch uitgebracht in 2022. Zelfs in deze tijd word je nog goed in de gaten gehouden.

Het is bijna april. Hondje Breezer komt daarom ook met een kaartje van een geweldig mooi concert van Prince. Een prachtig nummer en het werd ook wel eens weer tijd om wat van Prince te laten horen natuurlijk. Het was niet voor niks een geweldige multi-instrumentalist die veel te vroeg overleed op 21 april 2016.

Ben Liebrand komt met een knettergekke Minimix. Een heel onverwacht duet. Lekker rauw en zeker het beluisteren waard. Depeche Mode komt langs met een geweldig mooie remix en André van Duin vertelt dat ik na deze 99e aflevering nog lekker lang doorga.

Hier kun je alvast een kijkje nemen wat ik ga draaien tussen 12.00 en 13.00 uur.

1: Lee 'Scratch' Perry - Yee, Ha Ha Ha.
2: Nena - 99 Luftballons, new remix.
3: Kebu - Perplexagon Part 3.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Rockwell - Somebody's watching me, Remix 2022.
5: Pink Floyd - Poles Apart.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Prince - Sometimes it' snows in april, Live at Montreux 2004.
7: Jeff Wayne - Horsell Common and the Heat Ray.
8: Minimix: Run DMC & Aerosmith - Walk this way.
9: Depeche Mode - A Question of Lust, Minimal Remix.
10: André van Duin - Doorgaan.

Als je nieuwsgierig bent hoe dit alles gaat klinken, leg je oor dan bij je radio vanaf 12.00 uur in een willekeurige omgeving, dan passen alle jasjes die je gaat horen precies goed.

Wil je de uitzending van vanmiddag nog een keertje beluisteren? Luister via deze link naar de 98e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagmiddag. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Seal, Crazy. Dit allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Laatst vernieuwd: 19 Mar 2023 om 16:10

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!