Oog voor Omgeving

Er staat 1 grote boom

Nu woon ik al bijna 22 jaar in dit gezellige huis. Op 22 september 2000 kwam ik hier wonen. Toen kon ik nog alles zien. Reed ik nog auto, werkte ik als systeembeheerder bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, ging ik toen ook al naar veel concerten, waarvan ik de show nog in zijn geheel kon zien. Zo heb ik Prince, Venice, U2, Jean-Michel Jarre, Vangelis, Eagles, Level 42, Sinéad O’Connor, Nits, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Talk Talk en nog heel veel meer artiesten van dichtbij kunnen bekijken.

 

Nu ben ik sinds 2010 slechtziend en heb ik het slechtere zien maar gewoon ondergaan. Dat doe ik trouwens nog steeds. Ik lig er niet wakker van. Ik heb dankzij mijn kippigheid Anne leren kennen en dat is me absoluut alles waard.

 

In die bijna 22 jaar is de omgeving rondom ons huis niet echt veel veranderd. Ok. Sommige huizen blijken zonnepanelen op het dak hebben liggen, zijn de auto’s in de straat natuurlijk ook een stuk moderner geworden, maar er is iets waar ik me vanavond nogal over verbaasde.

 

Anne en ik zaten op het bankje voor ons huis. Onze straat heeft een aantal bomen en zo ook voor ons huis. Nu zat ik dus op het bankje gezellig met mijn lief aan een heerlijk biertje en ik keek naar de boom die recht voor ons huis staat. Wat blijkt. Wat is dat boompje in 22 jaar gigantisch groot geworden.

 

Ik nam vanavond even wat meer tijd om het goed te bekijken, ook al heb ik iets van 4% zicht. Ik weet me nog te herinneren dat de bomen velen malen lager waren dan nu. De kroon van de boom is echt heel breed en mooi gesloten. Het zijn dus mooie grote en gezonde bomen.

 

Ik had het er laatst nog over dat ik in de stad Groningen de Grote Markt alleen nog maar ken hoe het ongeveer 12 jaar geleden eruit zag. De Grote Markt is in die 12 jaar gigantisch veranderd. Zo staat er nu het Market Hotel en het Forum Groningen en zo zullen er straks ook bomen op de Grote Markt staan met daarbij leuke bankjes met ook nog een fontein geloof ik.

 

Dit is aan mij niet meer besteed. Ik kan dit allemaal niet meer goed beoordelen hoe mooi het er straks komt uit te zien in de binnenstad van Groningen.

 

Ach, geeft ook allemaal niet. Ik kom gelukkig nog overal. Met de bus of taxi en als ik even alleen naar het centrum van Leek ga, doe ik dit hoofdzakelijk lopend. Alleen vind ik het natuurlijk wel jammer dat ik al die nieuwe ontwikkelingen zoals dat in de stad Groningen allemaal gaande is, ik dat me alleen kan inbeelden.

 

Voor ons huis staat dus 1 grote boom. Zo kom ik op mijn dagafsluiting van vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: U2 - One tree hill.

Laatst vernieuwd: 01 Jul 2022 om 22:49

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!