Oog voor Omgeving

Er komt een splinternieuwe single je oortjes blij maken

Hoe dit verhaal zich gaat ontvouwen, hoor je in deze podcast in mijn 127e aflevering van Oor voor Omgeving. Ik kan je wellicht een beetje helpen met het verhaaltje hieronder.

 

Het is uiteraard weer gelukt dat Ben Liebrand zijn Minimix aan je laat horen. Dit keer zijn Talk Talk en Jackson Five de hoofdrolspelers. Na dit festijn wordt het smullen. Niet alleen je boterhammetjes smaken vast erg lekker, maar Art of Noise verzorgt je een apart broodje met een heerlijk beleg.

 

Eurythmics kwamen met een geweldig album., een soundtrack om precies te zijn. George Orwell schreef een boek in 1948 met de naam 1984. Dit boek is verfilmd en kwam in 1984 in de bioscopen en de soundtrack is uitgebracht in hetzelfde jaar en er staat ook een hele beroemde single op, maar je kent me, die ga ik niet draaien. Haha. Welke wel aan de beurt is hoor je wel vanzelf. Het is in ieder geval een hele aparte plaat.

 

Duifje Max levert me een hele beroemde 12 inch van de week. Je kent het vast en ik ga gewoon de Extended Version draaien. In ieder geval hoor je Gloria Estefan & Miami Sound Machine. Echt een plaat om er even op te dansen. Max probeert ook mee te doen, maar ach, dat laat hij liever aan jou over.

 

The Stranglers kwamen in 1990 met een leuk album. Het heet 10. Dit album is wel heel bijzonder, want nadat dit album was uitgebracht, verliet de zanger de band. Hoe dit verder is afgelopen hoor je wel in deze aflevering.

 

Hondje Breezer maakt mij erg blij, maar jou ook. Ik heb Eagles 4 keer live mogen bezoeken en hoe mooi is het nou dat Breezer een geweldig mooie akoestische versie van Hotel California laat horen. Echt, die breezer is gewoon een topper. Owen Paul vindt het hotel zo gezellig, dat hij hierdoor graag een tijdje wil blijven logeren.

 

Het Verzoekhoekje is er eentje van ABBA. Speciaal helemaal aangevraagd uit het Groningse Sappemeer. Uiteraard hoor je hiervan een leuke 12 inch, alleen is die wat grijs gedraaid, maar het is nog best het beluisteren waard. De plaat is ook al 44 jaar oud. The Editors komen daarna nog even buurten en daarna wordt het heel interssant.

 

Je gaat de allernieuwste single horen van Orchestral Manoeuvres in the Dark, Slow Train. Deze single is 18 september uitgebracht en nu hoor je het voor het eerst bij Radio Duivenstraat. Echt een heerlijke plaat.

 

In ieder geval valt het je nu wel op dat de allernieuwste plaat gaat over een langzame trein. Voordeel is dan wel, dat je alle tijd hebt om de gehele aflevering te gaan luisteren. Leg je oor maar gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan ben je weer helemaal bij.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 40, 8 oktober 2023, aflevering 127 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 08 Oct 2023 om 13:19