Oog voor Omgeving

Er komen weer mooie platen tevoorschijn uit mijn verzameling

Het wordt een redelijk rustige aflevering van mijn Oor voor Omgeving van zondag. In ieder geval kun je lekker rustig je middag gaan beginnen tussen 12:00 en 13:00 uur bij de kleinste, kleurrijkste en leukste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Ik begin met een plaat uit 1975 en dat ook nog extra bekendheid kreeg in 1983, maar dat is geschreven in 1967. Een lekker begin, met daarna een plaat die je vast en zeker kent, en dat van een zangeres die ooit in Clannad haar liedjes zong, maar nu dus solo iets laat horen. Ze vliegt zo hoog, dat ze in het universum terecht komt. Een hele andere hoek als dat je zult verwachten.

Duifje Max heeft een prachtige 12 inch uit mijn platenkast gehaald wat lekker rustig is. Wel zo mooi om de novembermaand mee af te sluiten. In december gaan we lekker overal naar toe en dat met een vosje. Haha.

Hondje Breezer heeft niet alleen een prachtig concertkaartje bij zich, maar ook bijzondere lingerie. Dit wordt echt genieten halverwege mijn uitzending. Let maar op. Of het allemaal echt is of nep, dat hoor je na deze concertregistratie wel.

Dan blijkt dat de zaal waar het concert plaats vond, prop vol stond met enthousiaste toeschouwers. Dat is natuurlijk het aller mooiste wat een artiest kan overkomen. Maar de drukte wordt zodanig groot, dat het publiek gered wil worden en komen de mensen gelukkig weer op een goeie manier buiten en dat dan ook nog in de juiste straat.

Het is in ieder geval een uurtje waar je lekker van kan gaan genieten. Kijk maar naar dit lijstje.

1: Jackie Robinson - Love of the common people.
2: Enya - Orinoco Flow.
3: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Universe.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: George Michael - A Different Corner.
5: Sly Fox - Let's go all the way.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Moody Blues - Nights in white satin.
7: Alexander O'Neil - Fake.
8: Minimix: Stock, Aitken & Waterman - Packjammed.
9: Moby - Rescue me.
10: Prince - Alphabet Street.

Het lijstje ziet er mooi uit, maar het klinkt nog mooier. Luister maar gewoon en leg je oor daarom zondag na het journaal van 12:00 uur maar bij je radio in een willekeurige omgeving, dan mis je er helemaal niks van.

Heb je mijn uitzending vanmiddag gemist of wil je het nog een keer beluisteren. Luister naar de 81e aflevering van mijn Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Je hoorde David Bowie met Underground. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: David Bowie - Underground.

Laatst vernieuwd: 20-11-2022 om 21:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!