Oog voor Omgeving

Er is er 1 jarig

Het is week 18. Jaja, 2 jaar geleden begon ik met mijn Oor voor Omgeving ook in week 18. Dus zondag na het journaal van 12.00 uur is het precies 105 weken geleden dat ik begon bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Het wordt gewoon een reguliere aflevering. Het eerste liedje gaat over een verjaardag, maar daarna wordt het zeker ook super interessant. Ik sta dus maar heel even stil bij mijn 2 jarige radioverjaardag.

Aurora komt sowieso op visite. Zij zingt weer bloedje mooi. De stilte die Orchestral in the Dark probeert te laten horen, past mooi bij de stijl van Aurora.

Duifje Max levert me elke week de 12 inch van de week. Dit vindt hij zo ontzettend leuk om in mijn platenkast rond te struinen, dat hij er maar geen genoeg van kan krijgen. Dit keer is het hem ook erg goed gelukt. Deze 12 inch is splinternieuw, want het is op 12 april uitgebracht, maar de originele single is uit 1981.

Hondje Breezer heeft het goed voor elkaar. Ik schrik zelfs van zijn concertkaartje. Echt eentje om wakker van te worden. Een band uit Waddinxveen waar je absoluut bewondering van kan krijgen als je deze concertregistratie gaat beluisteren. Jeetje, wat heeft de zangeres Sharon een geweldig mooie stem.

Level 42 komt ook nog even langs. Dan bedoel ik wel de echte Level 42, dus met Mark King, Mike Lindup, Phil Gould en Boon Gould.

Het verzoekhoekje maakt me ook erg blij. Propaganda komt met een hele bijzondere en mooie versie van P:Machinery. Wow! Wat kunnen 12 inches dan toch mooi zijn. Dit laat Kebu me wel merken, want ik ben helemaal perplex van zijn plaat.

De volgende 2 platen zorgen ervoor dat ik tijdens een muzikale reis wel goed terecht kom, zodat ik deze aflevering goed kan afsluiten.

Dus 11 platen in een uurtje met mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek. Kijk zelf maar.

1: Spinvis - Lang zal hij leven.
2: Aurora - Kingdom Way.
3: Orchestral Manoeuvres in the Dark - The Great White Silence.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Depeche Mode - Just can't get enough, Remix 12 april 2023.
5: Lisa Gerrard & Pieter Bourke - The Human Game.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Within Temptation - Ice Queen.
7: Level 42 - Fashion Fever.
8: Propaganda - P:Machinery, The Beta Wraparound.
9: Kebu - Perplexagon part 6.
10: Passenger - Travelling song.
11: Mark Knopfler - Gator Blood.

Een feestelijk lijstje die je niet moet gaan missen. Leg je oor gewoon tussen 12.00 en 13.00 uur maar bij je radio in een willekeurige omgeving, dan ga je een heel mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje beleven in mijn 105e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe. Zeker na de Formule 1 race van vanmiddag die hij niet eens heeft gewonnen. Daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Yello, The Race. Dit allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Laatst vernieuwd: 30-04-2023 om 22:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!