Er is 1 dame die volgende week wel goed aanwezig is

Het Drentse dialect is volgende week het begin en het eind van mijn Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat, de kleinste en leukste omroep van Hilversum. Ik als Groninger gaat dus op de Drentse toer.

 

Omdat je het liefdesleven voorlopig de rug hebt toegekeerd, ga je op zoek naar een hond, die kwispelt tegen vrienden en tegen bandieten gromt. Je hebt sowieso wel wat met dieren, want je vindt het niet erg om samen met de wolven ergens naar toe te rennen. Ben je eenmaal uitgerend en je bent zowel je hond als de wolf kwijtgeraakt, kom je in een café waar alleen maar mensen komen die de slaap niet kunnen vatten. Doordat je niet kunt slapen en wat te veel hebt gedronken, ga je de buitenlucht verwarren met het zand en andersom. Opeens kom je weer een bekende tegen. Bij het tweede liedje zong ze nog een leuk liedje voor je, en nu kom je haar opeens weer tegen. Omdat je niks meer met de liefde te maken wilt hebben, wordt je bedwelmt door die dame die je net bent tegen gekomen. Door deze bedwelming denk je dat je midden in een nieuwe droom bent beland, waar je heel veel goud gaat vinden. Na het wakker worden, zit je opeens achter het stuur van een cadillac waarmee je zelfs de politie achter je aan krijgt. Heeft de politie je eenmaal te pakken, kom je er achter, dat dezelfde dame die jou heeft bedwelmt ook in de cel zit, dus de dame die je vanaf het begin van deze uitzending al op de hielen zit, maakt het zelfs in jouw cel het je nog moeilijk. Is de dame eenmaal vertrokken, dan wordt het wel erg stil om je heen en kom je eindelijk tot rust.

 

Duifje Max zorgt er wel voor dat je niet meer in de war kunt raken met de lucht en het zand, en hondje Breezer probeert je toch weer wakker te krijgen, wat hem ook redelijk is gelukt.

 

Een gek verhaal. Dat 1 dame je zelfs 3 keer lastig valt, is niet best, maar als je de route volgt wat je hieronder ziet staan, komt alles weer op zijn pootjes terecht.

 

1. Daniel Lohues - Ik haal mij een hond op.

2. Aurora - Running with the Wolfs.

3. Spinvis - Club Insomnia.

4. Duifje Max met de 12 inch van de week: Fritz & Paul Kalkbrenner - Sky and Sand.

5. Schiller - Aurora.

6. Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Roosbeef - Onder bedwelming.

7. Simple Minds - New Gold Dream.

8. Bronski Beat - Cadillac Car.

9. Nova - Aurora.

10. Mooi Wark - Doodse Stilte.

 

Het is dus een boeiende en spannende aflevering. Mis het niet en leg je oor dan bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan komt alles goed en krijg je een hele gezellige zondagmiddag geserveerd.

 

Elke zondagavond laat ik je de 7 inch van de week horen. Duifje Max heeft vanmiddag je al de 12 inch van de week laten horen, dus dan kun je wel raden welke dagafsluiting er nu aan de beurt is.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Londonbeat - There’s a beat going on.

Laatst vernieuwd: 28-11-2021 om 21:26

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!