Oog voor Omgeving

Eerst een feestje, daarna pas de race

Zondag is het 30 april. Dan zit onze Willem-Alexander precies 10 jaar op zijn troontje. Daarom begint na het journaal van 12.00 uur Oor voor Omgeving ook met een heel bijzondere plaat. Nou ja, plaat. Het is een opname gemaakt op 30 maart en jij krijgt bij Radio Duivenstraat de primeur te horen. Zie het maar als een nieuw en leuker Koningslied.

Na dit feestje, gaan we genieten van een andere Alex, die in zijn lege dagen toch blijft lachen door de plaat die zojuist werd gedraaid. Na dit alles krijgen we een hele bijzondere plaat te horen van Kodi Smit McPhee & Elliott Wheeler. Ze staan op het album Elvis, waarvan een Deluxe Edition is uitgekomen op 23 januari van dit jaar. Echt een aparte track, zeker als je bedenkt dat de muziek nogal afwijkt van de stijl die Elvis Presley normaal laat horen.

Duifje Max heeft zijn naam mee, Max, want hij gaat eens mee doen met de Formule 1. De race duurt 13 minuten, maar of hij die ook gaat winnen? De 12 inch van de week is in ieder geval heerlijk om naar te luisteren.

Dan komt er een zeer exclusieve 12 inch voorbij van Locomotion. De band kun je vast wel raden. Inderdaad, Orchestral Manoeuvres in the Dark.

Hondje Breezer bezorgt je absoluut kippenvel. Hij brengt me namelijk een concertkaartje van U2, waarvan ik zeg dat dit bij mij altijd als nummer 1 in mijn Top 2000 wordt genomineerd. Ik vind het in ieder geval 1 van de beste nummers van deze Ierse band.

Er komt een splinternieuwe plaat je oortjes blij maken. Boudewijn de Groot gaat een prachtig lied zingen onder de naam Vreemde Kostgangers, afkomstig van het album Mist. Dan loop je in de val doordat Iggy Pop je afleidt en je naar Christina & The Queens brengt om vervolgens uit te komen bij Daft Punk.

1: Arjen Lubach - Koningslied 2023.
2: Alex Roeka - Lach in lege dagen.
3: Kodi Smit McPhee & Elliott Wheeler - How Do You Think I Feel.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Yello - The Race.
5: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Locomotion, Limited 12 inch extended.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: U2 - Bad, Live at Paris 4 juli 1987.
7: Vreemde Kostgangers - Bladzij na bladzij.
8: Verzoekhoekje: Underworld & Iggy Pop - Trapped.
9 : Christina & The Queens - No harm is done.
10: Daft Punk - Beyond.

Als je dit alles niet wilt missen, leg je oor dan bij je radio in welke omgeving dan ook, dan krijg je in ieder geval een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje voorgeschoteld.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Yazoo, Situation. Dit allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Laatst vernieuwd: 23 Apr 2023 om 21:39

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!