Oog voor Omgeving

Een week van persoonlijke rouw

Ja, een telefoon kan een mooi ding zijn, maar af en toe wil ik het dolgraag door de kamer gooien.

 

Ik werd vanmorgen om 9.45 uur gebeld door IJmtje. Ze vertelde dat Ebel om 9.17 uur vanmorgen is overleden. Ik viel stil en voelde me bevroren. Het gesprek verliep emotioneel en nadat ik de telefoon in de hoek had gegooid, liep ik naar boven om het Anne te vertellen.

 

Helemaal in tranen en we beseften dat we gisteren een hele bijzondere en emotionele dag hebben gehad. We waren gisteren namelijk iets van 3,5 uur bij Ebel op bezoek geweest in het Martini ziekenhuis te Groningen.

 

Ebel en ik waren gisteren als echte boezemvrienden met elkaar aan het praten. Una en Devon waren er ook bij. Echt geweldig dat ze helemaal uit Wieringerwaard onze kant op kwamen om ons naar Ebel te brengen.

 

Ebel en ik hebben mooie gesprekken gevoerd. Over onze mooie vriendschap. De vrijgezellenavonden die we elk jaar deden. Dat we samen, wat nu blijkt voor de laatste keer, een dagje op pad waren geweest op 9 september dit jaar naar Hilversum naar de medewerkersbijeenkomst van Radio Duivenstraat. Dat hij het voor elkaar kreeg dat ik van 17 meter hoogte afsprong via een katrol bij de bierbrouwerij Maallust te Veenhuizen. Dat we ook nog naar Aviodrome geweest waren om de mooiste vliegtuigen uit de geschiedenis te bekijken en ga zo maar even door. Uiteraard alle klusjes die Ebel bij ons huis had verricht niet te vergeten. Ik zei gisteren nog dat ik hem altijd Wonderklus Ebel noemde. Het grote schilderij wat in de woonkamer hangt, is voor mij nu echt een plek waar ik aan Ebel denk. Hij heeft het 11 jaar geleden perfect opgehangen.

 

Ja. Mijn aller  grootste en liefste vriend is niet meer. Ik ga hem enorm missen. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Ik ben er kapot van. Zo’n sterke kerel, zo zwak op het eind van zijn mooie leven.

 

Ebel behoudt een mooi plekje in mijn hart. Het is echt mijn boezemvriend, mijn steun in mijn moeilijke tijden die ik gehad heb. Hij had enorme mensenkennis. Hij was er altijd voor ons. De voortuin is mede door hem aangelegd. Het bankje wat we van hem hebben gekregen een paar jaar geleden, krijgt op zijn advies een witte kleur en komt op onze vlonder te staan in de voortuin.

 

De komende week heb ik een week van persoonlijke rouw. Alle afspraken ga ik afzeggen. Ik heb echt even de tijd nodig om mijn hartsvriend een plekje te geven voor een permanente herinnering.

 

Ja, het leven gaat door, maar voor mij staat het even stil de komende week. Tijd voor het verwerken dat mijn grootste en liefste maatje er niet meer is.

 

Als dagafsluiting heb ik een liedje dat Ebel echt geweldig vond. Het is pure bluegrass en het heet The Mountain.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Steve Earle - The Mountain.

Laatst vernieuwd: 02 Dec 2023 om 23:14

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!