Oog voor Omgeving

Een tip en 2 splinternieuwe singles in 1 aflevering

Het kan gek lopen in de muziekwereld. Dit verneem je meteen als je zondag na het journaal van 12:00 uur gaat luisteren naar mijn Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

Ik begin met een bassist die in 1993 een solocarrière is begonnen. Ik heb het over Bill Wyman. Na zijn vertrek bij The Rolling Stones, heeft hij leuke muziek uitgebracht, waarvan je zondag dus eentje kunt beluisteren. De tweede plaat heeft het heel leuk en makkelijk gedaan. Twee covers in 1 plaat. Pet Shop Boys hebben een plaat van U2 en Frankie Valli in 1 single gegoten. Depeche Mode laat mij als slechtziende weten, dat de wereld die ik goed ken, nog steeds in mijn hoofd rond dwalen. Ik zie bij wijze van spreken nog de wereld in mijn ogen, zoals ik het ooit heb kunnen zien. Toch wel bijzonder.

Duifje Max heeft het weer mooi voor elkaar. Toen A Flock of Seagles hoog in de Top 40 terecht kwam met een bloed mooie single, ging ik meteen op zoek naar de 12 inch. Dat lukte niet direct, maar dankzij een internationale platenbeurs in Groningen, zag ik de 12 inch liggen en kocht ik het meteen. Laat dit nu de 12 inch van de week geworden zijn. Als ik deze plaat weer terug luister, weet ik nog precies waar ik deze 12 inch heb gekocht en waar ik het voor het eerst heb gedraaid. Zondag kan jij er echt van genieten.

Ik kreeg een week geleden of zo een hele leuke tip binnen. Een single van Ghost Rider. Echt een heerlijk nummer om bijvoorbeeld het in de auto te draaien. Alleen of je dan niet te hard gaat rijden, ja, deze plaat leent zich er wel een beetje voor.

Dan maakt hondje Breezer me weer heel gelukkig. Dankzij hem kan ik je een prachtige live registratie laten horen van Talk Talk. Echt eentje waar je even kan wegdromen. Wat dat betreft is de muziek van Talk Talk echt de moeite waard om het live te bewonderen. Helaas heb ik de band zelf maar 1 keer live bezocht. Dankzij Breezer kan jij er nu ook echt van genieten.

Dan hoor je een splinternieuwe plaat. Sinéad O'Connor kwam er al mee in 2002, maar dankzij Conjure is de single 17 augustus uitgekomen en wat is het een beauty geworden. Daarna komt Ben Liebrand weer met zijn Minimix. Krijg je daarna de allernieuwste single te horen dat 26 augustus uit is gekomen van mijn grote synthesizerheld Jean-Michel Jarre, want op 21 oktober komt zijn nieuwste album Oxymore uit en ik sluit af met een hele grappige akoestische versie van The Lion Sleeps Tonight dat door REM wordt gezongen.

Het wordt zondagmiddag spannend tussen 12:00 en 13:00 uur bij Radio Duivenstraat.

1: Bill Wyman - Si Si, Je suis un Rockstar.
2: Pet Shop Boys - Where the streets have no name/ I can't take my eyes off of you.
3: Depeche Mode - World in my eyes.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: A Flock of Segles - THe more you live, the more you love.
5: Ghost Rider - Speed of Soul.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Talk Talk - Does Caroline know.
7: Conjure & Sinéad O'Connor - Tears from the moon.
8: Minimix: Gloria Gaynor en Total Contrast - I will survive.
9: Jean-Michel Jarre - Brutalism.
10: REM - The Lion Sleeps Tonight.

Leuk lijstje dacht ik zo. Vooral de 2 splinternieuwe singles zijn verrassend goed. Laat al deze platen maar op je af komen zondag na het journaal van 12:00 uur. Leg je oor daarom ook bij je radio in welke omgeving dan ook, dan ben je weer helemaal bij voor wat betreft de nieuwe muziek.

Heb je mijn uitzending vanmiddag gemist of wil je het nog een keertje beluisteren? Dat kan. Luister naar de 72e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Dit keer dus de single van Depeche Mode met Personal Jezus. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Depeche Mode - Personal Jezus.

Laatst vernieuwd: 18 Sep 2022 om 21:02

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!