Een storm met veel elektriciteit

Dat de natuur enge dingen kan doen weet iedereen inmiddels wel. Zo hoor je, zeker in deze tijd, dus de zomer, dat er op sommige plekken ongelofelijk veel regen is gevallen, terwijl wij hier in Tolbert nauwelijks regen hebben gehad. Die paar spettertjes stellen niks voor wat er bijvoorbeeld vorige week is gevallen nabij Almere.

 

Ik kom hierop, vanwege onze vriend Allard vorige week woensdagnacht, tijdens zijn werk, is getroffen door een bolbliksem. Hij kon het gelukkig na vertellen, maar hij heeft echt een paar engeltjes op zijn schouders gehad.

 

Hij stond langs de A6 nabij Almere. Hij is verkeersregelaar en ze waren op die snelweg met wegwerkzaamheden bezig. Het rommelde al wat in de lucht en wat later, begon het echt te onweren. De bliksem sloeg in een 1 of andere mast, en omdat de grond drijfnat was geworden door de hoeveelheid regen, sloeg er een bolbliksem van die ene paal naar Allard.

 

Dit was natuurlijk flink schrikken, maar na 2 nachten ziekenhuis, is hij weer thuis. Hij heeft nog wel veel pijn in zijn spieren en heeft hij last van zijn armen en voeten, maar dat zou in de loop van tijd beter moeten worden.

 

In ieder geval is hij er nog en daar zijn we natuurlijk erg blij mee, en willen we zijn engeltjes hartelijk danken voor de bescherming die ze hem die nacht hebben gered.

 

Anne en ik wensen hem uiteraard snelle beterschap en dat hij weer snel aan het werk kan gaan, zodat hij de angst meteen goed kan overwinnen.

 

Zo kom ik op de muzikale dagafsluiting van vandaag.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: U2 - Electrical Storm.

Laatst vernieuwd: 23-06-2020 om 23:12