Een spookachtig verhaal bij Radio Duivenstraat

Volgende week zondag wordt het een beestenboel tijdens de uitzending van Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat. Vanaf 12:00 uur wordt het meteen duidelijk waar het allemaal om draait.

 

Je wordt meteen begroet door een jachthond. Die is heel braaf hoor, en er komt ook nog een bekende langs. Dit keer het olifantje van Henry Mancini, alleen heeft dit olifantje een heel ander jasje aan dan normaal. De jachthond en het olifantje zijn trouwens wel hele betrouwbare reisgenoten. Je hoort in de verte een aanstekelijk ritme en daar ga je op af. Alleen ben jij de enige die dit leuk vindt, dus reis je verder helemaal in je eentje verder. Onderweg zie je allemaal getallen voorbij komen. Dat komt waarschijnlijk door je navigatiesysteem op je computer die je mee hebt genomen. De wereld kan immers niet meer zonder een computer. Dan verschijnt er opeens een kind op je pad, daar schrik je zo van, dat je keihard op de rem trapt en daardoor een gigantische file laat ontstaan. De weg is compleet geblokkeerd. Je schreeuwt heel hard ‘Oh nee’, want je moet wel op tijd komen op je eindbestemming en dan merk je pas hoe dicht bij je hotel bent aangekomen. Een pak van je hart en je bent blij dat je er bent.

 

Duifje Max heeft je toch geholpen om de locatie te vinden waar het leuke ritme vandaan kwam, en hondje Breezer zorgde voor het computer gebeuren, zodat je navigatiesysteem toch de juiste getallen heeft laten zien, want alle wegen hebben natuurlijk allemaal wegnummers.

 

Een spookachtig verhaal misschien, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat je op een veilige manier de juiste liedjes bij elkaar hebt gesprokkeld.

 

1. Betty Everett - Hound Dog.

2. Abry & Swingshady - Baby Elephant Walk.

3. Pete Townsand & Jean-Michel Jarre - Travelator, part 2.

4. Duifje Max met de 12 inch van de week: Londonbeat - There’s a beat going on.

5. Passenger - Traveling alone.

6. Hondje Breezer met het concertkaartje: Kraftwerk - Numbers, Computer World.

7. Vangelis - L’Enfant.

8. Stock, Aitken & Waterman - Roadblock.

9. Andrew Bird - Oh no.

10. Roosbeef - Dichtbij.

11. Ray LaMontagne - New York City's killing me.

 

Beleef dit allemaal op een ontspannen manier. Het is een lekkere lijst met muziek. Daarom adviseer ik je om je oor bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook te leggen in een willekeurige omgeving, dan beleef je dit verhaal en begint je zondagmiddag tenminste op een leuke en bijzondere manier.

 

Het is nu zondagavond. Tijd voor de 7 inch van de week. Vanmiddag draaide ik de 12 inch van de week en daarom is vanavond Orchestral Manoeuvres in the Dark aan de beurt.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - La Femme Accident.

Laatst vernieuwd: 21-11-2021 om 21:08

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!