Oog voor Omgeving

Een rare tijd om de tijd te bekijken

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik mijn laatste werkdag had bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) in Groningen. Deze dag weet ik me nog goed te herinneren. Ik heb daar 16 jaar, 2 maanden en 5 dagen gewerkt. Ik werkte toen alleen nog maar in een Windows omgeving. Ik was systeembeheerder en de helpdesk. De servers, 8 stuks, draaiden ook allemaal op het Windows-Server systeem.

 

Op 27 september 2012 was dus mijn aller laatste dag. Dit was een emotionele dag, want ik heb altijd met ontzettend veel plezier gewerkt bij de NOM. Ik werd in 2010 slechtziend en daarom moest ik 2 jaar later vertrekken.

 

In mei 2013 kocht ik mijn aller eerste Apple Macbook Pro. Thuis had ik ook nog een Windows-laptop staan, maar eenmaal gewend aan de Apple, ging de Windows-laptop naar zolder, om het vervolgens nooit meer aan te raken. Haha. Ik was dus helemaal om. Dit kwam doordat Apple de VoiceOver heeft. De schermlezer binnen Apple. Ik was dus niet meer afhankelijk van het beeldscherm.

 

Nu 10 jaar later, ben ik met mijn tweede Apple-laptop bezig, de Macbook Air uit 2020, heb ik sinds mei dit jaar de iMac24 en uiteraard heb ik een iPhone en een iPad. Dus alles draait hier op Apple.

 

Nu zit ik al een hele tijd te twijfelen of ik een Apple-watch wil aanschaffen. Uiteraard de aller nieuwste versie, maar die kost nogal wat. Ik heb het geld er wel voorover, maar vanmiddag deed ik even, zoals elke week, de boodschappen. Dit was toch weer schrikken voor wat betreft het geld wat ik er aan kwijt was. Dit is al een tijdje gaande natuurlijk, maar het wordt er per week alleen maar duurder op. Het is maar goed dat Anne en ik met z’n tweetjes zijn. Het is nu al een hele hoop geld, laat staan dat je een gezin hebt met 4 personen.

 

Ook kregen we een brief van Essent, dat de prijzen per 1 oktober, dus al vanaf aanstaande zaterdag, omhoog gaan. Dit was te verwachten natuurlijk, want in juni had ik het voorschot al met €50,- verhoogd per maand, maar of dat genoeg is, dat ga ik nog wel even navragen bij Essent.

 

Dus zo’n Apple klokje is best leuk, maar of ik er verstandig aan doe om het in deze tijd aan te schaffen? Geen idee eigenlijk. Nou ja, 1 voordeel is wel, dat ik je weer een verhaaltje kan laten lezen op mijn blog. Hahaha.

 

Mijn dagafsluiting heeft dus met de tijd te maken. En dan is de tijd aan twee kanten uit te leggen. De tijd waarin we nu leven en de tijd om te kijken hoe laat het is.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Pink Floyd - Time.

Laatst vernieuwd: 27 Sep 2022 om 22:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!