Oog voor Omgeving

Een prachtig nieuw item in mijn Art of Noise verzameling erbij

De hoes van Noise in the City van The Art of Noise.Hondje Breezer krijgt het de komende maanden lekker druk. Ik heb namelijk vanmorgen de dubbel LP en CD opgehaald van The Art of Noise getiteld Noise in de City. Een live album opgenomen in 1986 in Tokyo. Ik vertrok om 9u45 per taxi naar de binnenstad van Groningen en ik was om 10u30 ook alweer thuis.

 

Prachtig, want dan kon ik mijn nieuwsgierigheid eindelijk de rust gunnen, want ik heb het album nu net helemaal beluisterd.

 

Eenmaal thuis, CD uit de verpakking gehaald, CD-speler aangeslingerd en hoppa, naar Tokyo. Het begint met een Peter GUn intro en daarna komt het mooie werk van onder andere het album Who’s afraid of en In Visible Silence. De Paranoimia klinkt super lekker en Moments in Love is een ontzettend mooie uitvoering. Beatbox, waar The Art of Noise zo bekend door is geworden, heb ik in alle 10 diversions wel in bezit, maar deze live-versie is werkelijk fantastisch. Heerlijk ruw en dus het ligt lekker in het gehoor.

 

Het album sluit af met In the Mood. Ook wel lachen. Tijdens de zang in dit nummer, hoor je ook nog de sample van het nummer In the army now. Perfecte combinatie.

 

De dubbel LP is prachtig uitgevoerd. Allebei de vinylplaten zijn wit van kleur en volgens mij ook op 180 grams vinyl. Zometeen ga ik het album nog maar een keertje draaien.

 

Het is een mooi en bijzonder item in mijn rijke Art of Noise verzameling. Ik ben er reuze blij mee. Eindelijk The Arrt of Noise eens goed live beluisterd en het valt absoluut goed in de smaak.

 

Ik schreef net dat hondje Breezer het druk krijgt, dat komt vanwege ik nu af en toe eens een live-track laat horen van dit album in mijn radioprogramma. Uiteraard niet elke week, maar dat The Art of Noise eens live voorbij komt, hoef je niet te verbazen.

Laatst vernieuwd: 06 Aug 2021 om 12:46

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!