Oog voor Omgeving

Een nieuw begin en het einde van een tijdperk

Het is op een paar verhaaltjes over mijn radioprogramma na, al een kleine twee weken stil op mijn blog. Ja, de weken vliegen echt om, maar nu klim ik maar weer eens achter mijn toetsenbord van mijn Macbook Air en ga weer eens lekker wat typen.

 

Er is ook veel gaande geweest de afgelopen tijd. Er zijn ook weer wat ontwikkelingen gaande geweest omtrent de Oogvereniging. Doordat ik me had afgemeld als lid, kreeg ik van het landelijk bureau het verzoek om toch lid te blijven. Het Oogcafé Westerkwartier speelt hierin eigenlijk wel de hoofdrol.

 

Het Oogcafé mag ik best blijven organiseren als ik geen lid meer ben, maar dan moet er wel een schriftelijke coördinator komen om op die manier het alles goed te laten verlopen. Toen ik dit las, stelde ik voor om met de voorzitter van de regiogroep Groningen fysiek hierover te praten. We spraken af om dit bij De Klikspaan te gaan doen. Dat is de kroeg waar we na de kernteamvergaderingen altijd gingen borrelen.

 

Het gesprek verliep prettig. Ik heb alles kunnen zeggen wat ik wou en door het begrip wat ik voelde, blijf ik lid van de Oogvereniging puur om coördinator te kunnen blijven van het Oogcafé. Ik vertelde dat ik dan niet meer naar kaderdagen, ledenvergaderingen en andere bestuurlijke activiteiten kom. Die tijd is echt voorbij en ik vertelde er ook bij dat ik geen zin meer heb in verwijten die ik zou kunnen krijgen als ik naar 1 van die activiteiten zou komen. Dit werd begrepen en dus kan ik zoals ik altijd al het Oogcafé organiseer op mijn eigen manier het blijven doen.

 

Het voelde goed dat we samen dit gesprek hebben gevoerd. Wederzijds begrip en zo ging ik rond 22.15 uur per taxi weer naar Tolbert. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik het landelijk bureau ook omarm. Ze hebben me echt links laten liggen. Woensdagmiddag heb ik het bureau gemaild over het gesprek met de voorzitter van het kernteam Groningen, dat ik daarom lid blijf, maar wel met de hoop dat ze beter omgaan met de actieve vrijwilligers.

 

Gisteren en vandaag was het ook wel een beetje vreemde dag. Het persbericht van de Streekproductenmarkt Nienoord moest ik gisteren schrijven, want op zaterdag 2 december is er weer een streekmarkt op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek. Vandaag moest ik het versturen naar alle media, zoals kranten, internetpagina’s en locale en regionale radio en tv omroepen. Dit doe ik al 7 jaar. Alleen was het dit keer wel mijn allerlaatste persbericht. Ik stop er na dit jaar mee. Niet uit onvrede, integendeel, ik voel me absoluut gewaardeerd door het bestuur en de standhouders, maar na 7 jaar en mijn plannen die ik heb voor het komend jaar, vind ik het nu te veel tijd kosten om me er verder mee bezig te houden. Wat de plannen zijn die ik in mijn hoofd heb zitten voor het komend jaar, lees je nog wel een keertje.

 

In november 2016 begon ik met mijn werk als PR-mannetje van de streekmarkt. De eerste bestuursvergadering was meteen super leuk en gezellig. Dit is na 7 jaar nog steeds zo. Het wordt voor mij daarom ook wel even wennen dat ik volgend jaar geen persberichten meer hoef te schrijven, maar ik krijg er weer wat leuks voor terug. Het komt er op neer, dat ik wat meer met mijn podcast-kanaal wil gaan doen. Hoe en wat, dat weet ik nog niet helemaal, maar ik wil er wel tijd voor vrij maken en dat het niet meer tussen de verschillende drukke werkzaamheden door gepropt moet worden.

 

Het wordt voor mij het komend jaar een uitdaging om een nieuwe weg in te slaan. Ik heb 13 jaar bij de Oogvereniging heel wat in een trein gezeten en heel wat vergaderingen bijgewoond en 7 jaar leuke en mooie momenten meegemaakt bij de Streekproductenmarkt Nienoord, maar nu wil ik eens voor mezelf wat gaan doen. Dit gaat me vast lukken. Uiteraard blijf ik de streekmarkt altijd wel bezoeken, want dat gaat natuurlijk altijd door op de eerste zaterdag van de maand.

 

Ik vind deze stap wel spannend, maar ik heb er alle geloof in dat het me gaat lukken.

 

Mijn dagafsluiting is er eentje van Orchestral Manoeuvres in the Dark. Het verhaaltje wat ik je nu laat lezen gaat over een nieuw begin en om het einde van een tijdperk. Hoe mooi is het nou dat ik je daarom deze plaat laat horen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - The Beginning and The End.

Laatst vernieuwd: 25-11-2023 om 00:04

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!