Oog voor Omgeving

Een muzikaal uurtje waarover je alleen maar kan dromen

Het is een komen en gaan van mooie, leuke, interessante en bijzondere platen. In deze podcast kun je hiervan getuigen zijn in mijn 149e Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

Paul Young trapt deze aflevering af met een hele bijzondere maar korte remix van Comeback and Stay. George Ezra neemt het stokje over met een heerlijk in het gehoor liggend nummer. Ik denk wel dat je deze plaat goed kent. Jimmy Somerville en zijn band Bronski Beat komen daarna met een heel bijzonder en uniek jasje van het nummer Junk. Het is een demo om je vingers bij af te likken, zo lekker dat het klinkt. Gezellig voor je oortjes in ieder geval.

Duifje Max komt uiteraard weer aanvliegen met zijn 12 inch van de week. Hopelijk overleefd Max deze vlucht. Dit keer is het een plaat van Jan Hammer. De serie waar deze plaat beroemd mee is geworden, begon op 4 januari 1986 bij Veronica. Deze 12 inch is hiervan het bewijs. Een feest van herkenning.

Dan duiken Philip Oakey, zanger van The Human League, en Giorgio Moroder samen in een bijzondere droom. Giorgio kennende maakt hij hier weer een leuk jasje van.

Hondje Breezer wordt heel blij. Elbow kwam op hem af met een concertkaartje. De live-opname die je hoort is daarom ook extra spannend. Was het elke dag maar zo'n leuke dag. De opname is trouwens uit 2017. Breezer is in ieder geval trots dat hij dit kaartje speciaal voor jou heeft gevonden.

Dan vliegen we even naar de USA. Nou ja, de remix van deze plaat is speciaal voor de Amerikanen uitgebracht. Het is van Talk Talk en ik vind het ook 1 van de beste platen van Mark Hollis en zijn vriendjes.

Het Verzoekhoekje is deze keer lekker dansbaar en ritmisch. Het is van Jesse Johnson met zijn Love Struck. Uiteraard in een heel mooi en bijzonder dansbaar jasje.

Yazoo is een beetje in de war. Na mijn uitzending, komt Geerhard Hannink altijd met zijn boeiende Jaren 70, maar Alison Moyet en Vince Clarke denken daar kort even anders over, want ze zingen Goodbye Seventies. En Hoe geinig is het dat Arien Lubach en Janine Abbering een leuke cover van Dido en Eminem hebben uitgebracht. Wel zielig dat de cavia het in dit nummer niet overleefd.

Ach, een leuk uurtje muziek om je oren lekker te verwennen. Leg daarom je oor maar gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je dit uurtje weer zonder moeite door komt.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 10, 10 maart 2024, aflevering 149 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 10 Mar 2024 om 14:30