Oog voor Omgeving

Een mooie dag met bijzondere jasjes

Het begin van deze podcast is meteen zeer bijzonder te noemen. U2 gaat een hele aparte uitvoering laten horen over een prachtige dag. Eentje van het album Songs of Surrender. Daarna komt er iets heel moois je oortjes blij maken. Doordat ik onlangs bij een concert was in de Oosterpoort Groningen, vond ik het nu wel even tijd worden om eens wat van The Waterboys te laten horen. Nee, dit keer gaat het niet over de maan. ;)

 

Wat we daarna gaan doen, laat Orchestral Manoeuvres in the Dark je wel weten via een geweldig mooie remix. Een zeer bijzonder en zeer beperkt geleverd jasje.

 

Duifje Max vliegt de gehele wereld voor mij over om de meest unieke en nieuwste 12 inches op te sporen. Zo ook in deze aflevering. Een plaat dat oorspronkelijk uit 1982 komt, maar de 12 inch van de week is uitgebracht in juni vorig jaar, dus 2022. Max is daarom extra trots dat hij vanuit Engeland deze 12 inch heeft gevonden. Dat wordt dus genieten in dit uurtje.

 

Hondje Breezer is ook blij hoor. Hij komt met een lekker stevige concertregistratie aan lopen. Het concertkaartje is dus heel bijzonder en het is ook absoluut niet te missen. Dit allemaal dankzij Nightwish.

 

Na dit spektakel, komt Depeche Mode langs om een prachtige track te laten horen van het net verschenen album Memento Mori. Werkelijk om kippenvel van te krijgen, zo mooi. De band laat weten dat heel veel mensen nog wel goed bezig zijn in deze ingewikkelde wereld.

 

Dan komt er een verzoekje langs. Dit keer is er een 12 inch aangevraagd van Jean-Michel Jarre. Een exclusieve remix van het nummer Oxygene 10, opgevolgd door een zeer aanstekelijk nummer van Faithless samen met Boy George.

 

Alex Roeka sluit deze aflevering af met een hele mooie meid. Jaja, spannend. ;)

 

Een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje. Kijk zelf maar naar dit lijstje.

 

1: U2 - Beautiful Day.

2: The Waterboys - Once were brothers.

3: Orchestral Manoeuvres in the Dark - What have we done.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Yazoo - Situation.

5: The Twins - Between the woman and you,

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Nightwish - The Sire.

7: Depeche Mode - People are good.

8: Verzoekhoekje: Jean-Michel Jarre - Oxygene 10.

9: Faithless & Boy George - Why go.

10: Alex Roeka - Mooie meid.

 

Laat je maar verrassen en ik wens je uiteraard veel luisterplezier.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 16, 23 april 2023, aflevering 103 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 23-04-2023 om 13:52