Oog voor Omgeving

Een lege herfst

Wat mijn allereerste concertbezoek is geweest weet ik niet meer. Dat zal ergens in 1982 zijn geweest. Ik heb een beetje zitten tellen, maar ik heb in totaal iets van 195 concerten bezocht. Dat zijn er aardig wat.

 

Bij elk concert maak je wel iets bijzonders mee. Zo zie je George Clinton stoned door de foyer lopen van De Oosterpoort. Krijg je onverwacht de kans om ruim 20 minuten met Terence Trent D’Arby te kunnen praten na zijn show in de kleine zaal. Zit je bij een concert, waar je zelf met verbazing terug kijkt, want ik stond letterlijk bij het verkeerde concert. Gewoon te enthousiast een kaartje gekocht, maar de show bleek een spetterende avond te worden met prachtige funk muziek. Krijg je de kans om Sheila E te spreken te krijgen en ook nog een handtekening te scoren. Kun je bij elk concert van Venice met de heren een gesprek aanknopen tijdens hun meet & greet, waarvan het allermooiste nog altijd die meet & greet van 6 december 2018. Daar zongen de heren van Venice een stukje van het nummer ‘Always’ voor Anne. Dat was werkelijk fantastisch. Ook heb ik Prince heel even van dichtbij kunnen aanschouwen. We stonden bij de artiesten ingang en toen stapte Prince uit de toerbus en zo kon je pas goed zien hoe klein Prince was. Jean-Michel Jarre trad op in Mont Saint Michel waar ik getuige van was. Daar heb ik hem gezien tijdens dat hij werd geïnterviewd door een Franse TV zender en was ik bij Jean-Michel zijn verjaardagsfeestje in Brussel.

 

Allemaal hele leuke herinneringen. Dit maakt zo’n concertdag altijd wel spannend. Wat ga je weer tegenkomen tijdens zo’n avond. Tuurlijk zijn er ook avonden waar je ook weer snel weg bent. De Oosterpoort in. In de zaal een plekje zoeken. Concert bekijken. Na het concert weer de zaal uit en dan direct weer per bus of taxi naar huis. Alleen bij mijn vrienden van Venice ga ik altijd naar hun tafeltje om met de heren een praatje te maken. Gelukkig beheers ik de Engelse taal prima, dus dat gaat altijd wel goed.

 

Nu is het allemaal wat stil. Ik maak me zorgen om de verschillende zalen. De Oosterpoort, Stadsschouwburg Groningen, Vera, maar ook de wat grotere zalen in Amsterdam en Rotterdam hebben het moeilijk. Volgend jaar beginnen de concerten weer. Althans, dat hoop ik. Het eerste concert is in de Stadsschouwburg in Groningen. Dan treedt Spinvis op in een kleinere setting. Dit wordt hopelijk wel een leuke avond. Aan Erik en Saartje zal het vast niet liggen, maar of het door kan gaan? Geen idee.

 

Dit jaar wordt het dus het niet meer voor wat betreft De Oosterpoort, Stadsschouwburg en Vera. Het doet wel een beetje pijn. Mijn hobby ligt wat dat betreft stil.

 

Ik ga er maar vanuit dat we volgend jaar weer minimaal 10 concerten kunnen gaan bezoeken.

 

Ik wil iedereen veel sterkte toewensen die in deze branche werkzaam zijn. De artiesten, maar ook iedereen die hard werken op zo’n mooie avond.

Laatst vernieuwd: 22 Oct 2020 om 15:32

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!