Oog voor Omgeving

Een lachspiegel doet gekke dingen

Zondag wordt het weer gezellig tussen 12.00 en 13.00 uur. Het is een aflevering met lekkere platen waar je eigenlijk niet stil kan blijven zitten. Dit alles hoor je in de 126e aflevering van Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

De Minimix van Ben Liebrand opent al met een heerlijk dansje. Hot Chacolate en Hall & Oates hebben een perfecte samenwerking gevonden, dat kun je aan Ben wel overlaten. Het blijft daarna swingend, want Hans Dulfer komt met een geweldig nieuwe remix van Streetbeats. Echt heerlijk voor de echte saxofoonliefhebber en Sigue Sigue Sputnik nemen het stokje meteen over van Hans met een heerlijk gekke plaat.

Duifje Max heeft een geweldig mooie en echte limited Edition 12 inch gevonden. Het is van Orchestral Manoeuvres in the Dark en de plaat zelf is uit 1981. Je kent het absoluut, maar in deze versie ga jij je echt verbazen. Max weet wel de juiste keuze te maken omtrent de 12 inch van de week en hij heeft gelukkig niet lang hoeven zoeken deze keer.

Dan gebeurt er iets geks. Hondje Breezer komt net wat te vroeg in mijn uitzending. Dit komt doordat De Jeugd Van Tegenwoordig hem voor de gek houdt. Ze houden hem een lachspiegel voor.

Gelukkig trapt hij er later niet meer in en is hondje Breezer mooi op tijd voor zijn concertkaartje. Depeche Mode is zelfs zo blij dat Breezer hier mee komt, dat de band hem verwelkomt in hun wereld. Hij moest er trouwens wel even voor naar Berlijn, maar dan heb je ook wat.

Na deze happening, komt New Order nog even langs met wat kostbaars. Wat? Ja, dat laat de band je wel weten tijdens de uitzending.

Het verzoekhoekje is er ook weer. Dit keer een exclusieve 12 inch van Jimmy Somerville. Deze is zo uniek, dat ik het extra leuk vind om het voor je te draaien. Dus mis het maar niet.

Willard Grant Conspiracy komt met een wijze les over de liefde en ik sluit af met weer een mooie exclusieve plaat. Dit keer van U2. Het is van het album Joshua Tree, Maar deze versie heb je absoluut nog nooit op de radio kunnen horen, maar dus wel zondagmiddag bij Radio Duivenstraat.

Ja, een lekker uurtje muziek. Leg je oor gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan ga ik je lekker verbazen met al deze mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Donna Summer, Carry on. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 24 Sep 2023 om 21:11

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!