Oog voor Omgeving

Een gezellig terrasje in Leek

Wat is dat toch met de horeca in Leek? Het is ons al veel vaker opgevallen. Sommige terrassen zijn al om 16u00 dicht en zijn bepaalde restaurants ook al op tijd gesloten.

 

Gelukkig zijn er ook nog wel terrassen die bijvoorbeeld tot 22u00 geopend zijn en dat je na 20u00 ook nog wel kunt aanschuiven voor een heerlijk diner. Echter zijn de meeste keukens al om 20u00 gesloten. Wel gek, want het is nu hoogzomer, prachtig terrasweer en als een terras al om 16u00 gesloten is, mis je naar mijn mening heel wat inkomsten, want de meeste mensen gaan bijvoorbeeld na hun werk nog even een terrasje pakken en zoals Anne en ik vanmiddag naar ‘Vandaag’ wilde gaan om een heerlijk kopje espresso en cappuccino te scoren, was het terras om 16u15 al helemaal leeg, want de zaak was al gesloten.

 

Er zijn hier aardig wat toeristen, en ik had altijd in mijn hoofd dat de horeca zeker wel een extra centje willen gaan verdienen na zo’n lange lockdown. Gooi dan je terras dan niet al om 16u00 dicht. Een gemiste kans.

We zaten een weekje of zo geleden nog bij Grand Italia, die keurig lang open blijft. Er kwamen rond 20u00 2 mensen binnen en wilde nog wat eten. Dat was daar geen enkel probleem. De mensen stonden op een camping en vertelde aan Sjef, de beheerder van Grand Italia, dat alle zaken de keuken al had gesloten. Dat vonden ze een beetje gek.

 

Anne en ik houden er al rekening mee. Daardoor hebben we altijd wel een gezellige avond. Geen teleurstellingen, omdat we weten welke zaken wat eerder dicht gaan. Maar om een terras al om 16u00 te sluiten, vind ik erg vreemd. Hierdoor zijn we ook al ruim een jaar of zo niet meer bij ‘Vandaag’ geweest, puur omdat ze zo vroeg sluiten.

 

Vanmiddag hebben we toch nog lekker op een terras gezeten. Een lekker koel biertje en mijn prachtige Anne was er natuurlijk ook bij. ;)

 

In ieder geval heb ik wel een zonnig plaatje voor je klaar staan als dagafsluiting. Mocht je voor een gesloten terras staan, denk dan maar aan dit liedje, dan blijf je in ieder geval vrolijk.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Mungo Jerry - In the Summertime.

Laatst vernieuwd: 22 Jul 2021 om 22:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!