Oog voor Omgeving

Een gek jaar met verrassende momenten

Het jaar 2020 is voor iedereen wel een jaar waar je denk ik niet echt aan kan wennen. Voor mij is dit jaar er eentje waar ik eigenlijk wel positief naar terug kijk. Natuurlijk zijn er situaties waar ik niet blij van werd, dat ik merk dat de maatschappij harder is geworden en dat er aardig wat korte lontjes rondlopen, terwijl het vuurwerkverbod al van kracht is.

 

Zoals elk jaar schrijf ik mijn eigen jaaroverzicht. Daaraan gekoppeld het liedje wat ergens dit jaar als dagafsluiting is gebruikt.

 

Het jaar zou een concertrijk jaar worden. We zouden tot half april naar 10 concerten gaan. Dat ging even anders. We zijn wel bij Arjen Lubach, Asgeir, Vreemde Kostgangers, Nits, Bee Gees Tribute geweest en het laatste concert van dit jaar was van Spinvis in de kleine zaal van De Oosterpoort. Dat was 1 week voor de Intelligente Lockdown. De concerten die we nog te goed hebben, zijn al meerdere keren verplaatst. Dus het wordt afwachten of we überhaupt nog wel de concerten kunnen gaan zien waar we de kaartjes al van hebben liggen.

 

De grootste teleurstelling op het gebied van concerten was toch wel het optreden van Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meyer. Dit concert is in zijn geheel geannuleerd. Dit trio zou op 9 juni dit jaar optreden in de grote zaal van De Oosterpoort, maar helaas. Het is extra jammer, vanwege het een unieke combinatie is en Philip Glass is al 82 jaar en Iggy is ook niet meer de jongste.

 

We hebben dit jaar toch veel ondernomen. We werden speciaal uitgenodigd door Lique en Felix om bij hun trouwerij aanwezig te kunnen zijn in Slochteren. We zijn op vakantie geweest in Egmond aan Zee, met de storm Ciara. Dit was van 7 tot 10 februari. Niet wetende dat we voorlopig Egmond niet meer zouden bezoeken als vakantieadres.

 

We hebben over het gehele jaar gezien wel veel geklust in en rondom het huis. Zo hangt er nu een grote vleermuis in de woonkamer door Allard opgehangen, hebben we een prachtige vlonder in de voortuin gekregen, dankzij het vakwerk van Una en Ebel, is ons pad naar de voordeur verhoogd door de stratenmakers van de gemeente Westerkwartier, en gisteren hebben we prachtige aluminium jalousieën op laten hangen in de woonkamer door onze nieuwe huisklusser Jeroen.

 

In maart kregen we te horen dat de oudste dochter van mijn zus, Marian, zwanger was. Natuurlijk prachtig nieuws. Ik was dol enthousiast en trots dat ik oudoom zou worden. In augustus wist Marian al dat het een meisje zou worden en ik probeerde toen haar naam te raden. Dat is me niet gelukt. Op 15 september kwam Ilona op deze gekke wereld. Helaas heb ik Ilona nog niet kunnen zien, maar hopelijk gaat dit wel eens gebeuren. Misschien was ik wel te enthousiast omtrent de geboorte en dat ik gewoon wat meer geduld moet hebben. Het komende jaar zal het er wel van komen hoop ik.

 

Op 1 april kreeg ik het bericht dat mijn moeder was gevallen in haar huis. Heup gebroken. Net in die tijd dat je niet per taxi mocht reizen en dus kon ik mijn eigen moeder niet bezoeken. Wel haar moederdag opgevrolijkt door met Skype met mijn zus, Marian en Silvia een uurtje te kletsen over van alles. Gelukkig gaat het nu weer goed met mams.

 

Eind augustus hebben we ook onze oude bank uit huis laten halen. We kregen namelijk een nieuwe bank. Met Ebel en IJmtje naar de IKEA geweest en na ongeveer 8 banken, kwamen we de mooiste tegen. Laten bezorgen en op 29 augustus was de bevalling, want toen werden de 7 dozen uitgepakt en de bank werd door Ron en Ebel in elkaar gezet. De bank was na een dik uurtje klaar en het zit werkelijk erg lekker. Allard heeft nu veel plezier aan onze oude bank, want die staat nu in zijn huis.

 

Mijn verjaardag, ik werd dit jaar 55, was een groot succes. Jammer Dat Una en Aurora er niet bij konden zijn vanwege dat Aurora die nacht daarvoor verkouden werd. Ondanks dat de lieverds er niet bij waren, heb ik wel op mijn manier mijn verjaardag kunnen vieren. Mijn lieve Anne had geregeld dat ik met de Fiat Barchetta mee kon rijden. Een prachtige cabrio. Het weer hadden we mee en het was een ontzettend mooie rit. Leuke chauffeur, Martin, en het ritje duurde toch iets van 3 uurtjes of zo. Echt geweldig. Anne en ik hebben die nacht gelogeerd in Hotel Bitter en Zoet. Dat was niet zo’n succes. De kamer was hartstikke koud en het ontbijt viel tegen. Alleen was het diner, met Ebel, IJmtje, Ron, Hesra, Aradia en Martin wel ongelofelijk gezellig en het eten was lekker. De dag daarna, werden Anne en ik verrast door de DuursMaatjes. We kregen een rondleiding door de kaasmakerij Kaaslust. Ron werkt daar en liep met ons mee door het gehele complex. De kaasproeverij was ook een succes. Zelfs ik deed mee, terwijl ik niet zo’n kaasliefhebber ben.

 

Op het Apple gebied is er ook veel gaande geweest. Hele mooie Airpods gekocht, draadloos met een oplaadcase erbij. In mei kocht ik mijn iPhone SE2020. Wat een prachtig ding. Super snel en daardoor fijn om er mee te werken. Verder ging mijn Macbook Pro stuk op vrijdag 13 november. Jaja, op vrijdag de dertiende. Gelukkig viel de schade mee, want de batterij was alleen stuk en die is vervangen. Ook heb ik geluk gehad dat ik mijn nieuwe Macbook Air voor €300,- minder kon aanschaffen. Via de website van AMac en ook dat is een verademing. Licht van gewicht, super snel, en een schitterend en duidelijk 13 inch scherm. Het fijne was dat Hartmut me hiermee perfect heeft geholpen. De juiste Macbook Air uitgezocht en me wat tips gegeven over de nieuwe aansluitingen.

 

Het is een heel raar jaar geweest, maar jullie lezen het al, ik heb me absoluut niet verveeld. Ik heb dit jaar wel een record verbroken. Ik ben sinds 10 maart niet meer in een bus of trein geweest. Dit vanwege het grote besmettingsgevaar en ook omdat ik het gevoel heb dat de bussen een stuk ontoegankelijker zijn geworden door de verscherpte maatregelen.

 

Anne en ik hebben op 7 augustus ons 1 jarig huwelijksfeestje gevierd. We gingen lunchen bij de nieuwe zaak De Dorpskamer van Leek. Silvia, Hartmut en Cobie waren daarbij. Mijn zus Tineke wou ook mee doen, maar haar hondje Robby was ziek, dus lukte dat helaas niet. De taxi is dit jaar echt onze vriend. Anne en ik gingen daardoor regelmatig naar terrasjes. Het was in ieder geval erg gezellig.In de zomermaanden tot aan 14 oktober, gingen we altijd 1 keer per week borrelen bij De Postwagen in Tolbert. Dat was altijd ontzettend gezellig en knus. Een heerlijk wijntje en daarbij heerlijke bitterballetjes. De horecavrienden van Leek hebben we ook regelmatig gesponsord. Bij Rand Italia, De Mazzel en Boeren Trek lieten we regelmatig iets lekkers bezorgen. Dan hoefde ik een keertje niet te koken en waren we lekker uiteten in eigen huis. Alleen missen we natuurlijk wel onze vrienden van de genoemde zaken. Hopelijk blijven ze gezond. Zowel lichamelijk als hun zaak. Ze zijn al heel lang gesloten, dus hopelijk overleven ze deze periode en kunnen we binnenkort weer bij hun dineren of borrelen.

 

Het mooie van zo’n gek jaar als dit, dat onze vrienden ons nog figuurlijk omarmen, dat we ze nog steeds mogen zien en dat ze ons zo goed helpen in deze tijd. Dus er lopen gelukkig nog steeds hele lieve mensen op deze aardbol. Wij koesteren onze lieve vrienden dit jaar dus extra meer.

 

Op 1 december vroeg ik jullie welk liedje jullie het leukste vonden van dit jaar die ik geplaatst heb bij mijn muzikale dagafsluitingen. Ik schrijf sinds 1 mei dit jaar op mijn blog elke dag een artikel met daaraan dus een leuke muziekvideo. Altijd passend bij het verhaal van die dag.

 

Er zijn niet zoveel aanmeldingen binnen gekomen, maar er is wel 1 liedje die 2 keer is genoemd. Dit wordt dan de dagafsluiting van 2020. Die ga ik nu ook aan jullie laten horen.

 

Dit liedje plaatste ik op 11 mei. Daarin had ik het erover dat we moesten wennen dat we weer een beetje naar buiten gingen na 9 weken thuiszitten. Dat het maar een gekke wereld is en deze dagafsluiting van het jaar is nog steeds toepasselijk. Het is nog steeds een rare wereld. Hopelijk gaat dit anders in 2021. Het komende jaar kan naar mijn mening alleen maar beter verlopen voor wat betreft de knuffels, handjes geven, kusjes geven en mensen omhelzen.

 

Ik wens iedereen een geweldige Kerst en een mooie jaarwisseling, maar vooral een geweldig, succesvol, gezond en liefdevol 2021.

 

Dagafsluiting van het jaar: Gary Jules - Mad world.

Laatst vernieuwd: 20 Dec 2020 om 16:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!