Oog voor Omgeving

Een enge treinreis gaat via het bos naar een muzikale stad. Ga je mee?

In deze podcast gaan we reizen per trein. Dit reisje duurt een uur en we komen van alles tegen. Oor voor Omgeving is de machinist en het is georganiseerd door Radio Duivenstraat.

Deze 150e aflevering begint met een plaat uit 1961. Ria Valk is de gelukkige, alleen vraagt ze zich wel af of haar vriendje ooit nog eens terug komt. Boudewijn de Groot nodigt haar uit om met hem mee te reizen per trein om haar vriendje terug te vinden. Alleen komt er wel een enge conducteur langs om het kaartje te controleren. Eenmaal aangekomen, bij een nogal griezelig station, stappen ze over op een andere trein die door Paul Kalkbrenner wordt bestuurd.

Duifje Max vliegt naar het bos, want The Cure heeft een zeer bijzonder jasje klaar liggen. Het jasje is absoluut de moeite waard, dat het de 12 inch van de week is geworden. Het was voor Max wel even zoeken, maar gelukkig hoor jij de volledige versie van deze mooie plaat.

Nu komt Peter Gabriel met een prachtige single dat op 31 augustus 2023 is uitgebracht. Alles valt volgens Peter weer te herstellen, zo ook de liefde.

Hondje Breezer brengt me een concertkaartje uit 1987. Op het kaartje staat The Miracle Tour en is van Eurythmics. Het nummer wat je gaat horen is uit 1983 en staat op het album Touch, maar Breezer vond deze live-uitvoering veel leuker, dus komt hij kwispelend mijn studio binnen rennen.

Na dit concert, gaan we weer naar huis dankzijn Mary Jane Girls. Daarna gaan we weer lekker naar buiten, want de stad is te gezellig om thuis te blijven. Lipps Inc gaat gezellig met ons mee. Het wordt in ieder geval lekker funky.

Jean-Michel Jarre komt met een hele speciale versie van Sex in the Macine. U2 heeft de vakantiekriebels al te pakken, want de band sluit tenminste deze aflevering af met de zomerse en intense liefde.

Een beetje geheimzinnig verhaal misschien, maar als je gaat luisteren en je oor bij je speakers legt in een willekeurige omgeving, dan wordt je alles duidelijk en muzikaal uitgelegd hoe het alles afloopt.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 11, 17 maart 2024, aflevering 150 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 17 Mar 2024 om 14:15