Een doolhof kan mooi zijn

8 januari. Ik vertelde het gisteren al. Elvis Presley en David Bowie zouden vandaag jarig zijn geweest. Elvis is geboren in 1935 en Bowie in het jaar 1947.

 

Vanmorgen tijdens ons politiek uurtje bij RTV Zulthe, Politiek op Zaterdag, hadden we Chris Veeze te gast. Hij had een saxofoon meegenomen en hij kon leuk vertellen over zijn leven als artiest. Crazy Chris is ooit bedacht. Tijdens de uitzending speelde hij ook even op zijn saxofoon en we moesten raden welk liedje hij speelde. Ik raadde het vrij direct. Are you lonsome tonight van Elvis. We hebben het uiteraard ook over de politiek gehad binnen het Westerkwartier en Noordenveld, maar tussen de leuke debatten door, ging het dus over de muziek.

 

Nadat ik weer thuis was van deze radiosessie, ging ik boodschappen halen en daarna ging ik de tracklist uitzoeken voor mijn nieuwste Oor voor Omgeving. Ik ben liever op tijd met de tracklist, want dan weet ik zeker dat ik het uurtje goed kan vullen.

 

Het is altijd leuk om met muziek te spelen. Dan bedoel ik, het praten over muziek en het beluisteren daarvan. Ik begin zelf maar niet te zingen, of een instrument te bespelen, want dan loop je vast en zeker hard weg.

 

Ik heb een mooie dagafsluiting voor je klaar liggen. Het is er eentje van David Bowie. Deze plaat komt uit de film Labyrinth, een geweldig leuke film gemaakt door Jim Henson en ik blijf het een geweldige film vinden. Bowie speelt daar 1 van de hoofdrollen en uiteraard zingt hij ook een aantal liedjes. De film begint met ‘Underground’. Dat is nu dus de dagafsluiting van deze 8 januari.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: David Bowie - Underground, 12 inch extended.

Laatst vernieuwd: 08-01-2022 om 22:36

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!