Oog voor Omgeving

Een dom foutje zit in een klein mapje

Wat kan techniek toch handig zijn. Zeker tijdens het maken van een nieuwe aflevering is het belangrijk dat alles goed werkt.

 

Wat ook erg belangrijk is, dat je regelmatig een backup maakt van alle bestanden op je hardeschijf van je computer. Uiteraard maak ik elke maand een backup. Dit ging vanmiddag ook zo. Alleen moest ik wat ruimte maken op mijn externe hardeschijf. Ook dat is niet zo ingewikkeld. Maar ik maakte 1 ongelofelijk dom foutje.

 

Ik heb een map dat heet ‘Montage’. Daarin staan een aantal mappen die ik gebruik per nog te maken aflevering. Er is 1 map die ik altijd gebruik bij elke aflevering. Dit zijn het begin-intro, muziek dat ik gebruik achter mijn begin- en eindbabbel en nog wat kleine reserve-bestanden.

 

Wat doet dit jongetje. Die wiste per ongeluk deze belangrijke map. Dit was na te snel handelen ook uit mijn prullenbak verdwenen. Jaja. Heb ik dat.

 

Maar goed, Via een handige tip van mijn lieve Anne, heb ik de 2 begin-intro’s weer terug. Die van studiobewaker Gertjan en hendrikjan. Gelukkig maar.

 

Nu zou ik morgen weer lekker gaan beginnen met mijn nieuwste aflevering. De playlist had ik donderdag al klaar en dus gaan met die banaan, met als studiobewaker Gertjan. Alleen dit kan even niet doorgaan. Dit ligt niet aan mijn gekluns van vanmiddag, maar mijn MicroSD-USB-c adapter is defect. Ook dat nog. Ik had me verheugd op een lekkere studiodag, maar dit moet dus even wachten.

 

Ik heb via BOL meteen maar 2 nieuwe MicroSD-USB-c adapters besteld. Die komen als het een beetje mee zit morgen of woensdag al binnen. Dan kan ik alsnog beginnen met de aflevering inwording. Ik heb er 2 besteld, eentje voor direct gebruik en eentje als reserve. Met de vanmiddag defect geraakte adapter, heb ik toch ruim 3 jaar gewerkt.

 

Ja. Mijn studio is een heerlijk plekje. Alles draait normaal snel en soepel, maar deze keer zit het dus wat tegen. Uiteraard ben ik er zondagmiddag wel met mijn 164e aflevering. Ik heb namelijk al wat toekomstige afleveringen klaarliggen, dus er heerst hier nog geen paniek.

 

Er is 1 voordeel. Ik kan dan eindelijk iemand regelen om naar mijn Rode Caster Pro 2 te laten kijken. Dit wordt echt wel eens hoog tijd.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Computerweekend.

Laatst vernieuwd: 17 Jun 2024 om 21:39

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!