Oog voor Omgeving

Een deel van de Rock & Roll stierf in 1959

Op 2 februari 1959 was het voor Buddy Holly en Ritchie Valens de laatste avond dat ze optraden tijdens een show in Iowa. Buddy Holly was toen 22 en Ritchie Valens 17.

 

Na de show stapten ze in een klein vliegtuigje, toen was het inmiddels 3 februari, en die kreeg problemen en stortte die nacht neer, zo’n 6 mijl van Iowa. Niemand overleefde deze crash en dus zo verdween een deel van de Rock & Roll in die tijd. De beide zangers waren nog hartstikke jong en hadden nog een hele toekomst voor zich. Alleen dat liep dus anders.

 

Ik zag vanmiddag namelijk een documentaire over dit ongeluk op YouTube. Erg interessant en natuurlijk heel bijzonder dat de beide jongens zo abrupt uit de muziekscene werden gerukt. Misschien was Elvis Presley niet zo groot geworden als de beide heren nog geleefd zouden hebben. Daar komen we natuurlijk nooit achter.

 

De muziek blijft altijd wel bestaan. Hoe oud dan ook. Daarom kom ik nu met een plaat van Ritchie Valens. Een beroemde hit en dat te bedenken dat Ritchie dus maar 17 jaar oud is geworden.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ritchie Valens - Donna.

Laatst vernieuwd: 09 May 2022 om 23:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!