Oog voor Omgeving

Een box vol herinneringen

De afgelopen week was er eentje van 2 keer afscheid nemen. Dinsdagavond bij De Klikspaan in Groningen afscheid genomen van de Oogvereniging Regio Groningen. Ik had afgesproken met de voorzitter, Geert de Breucker, om te gaan borrelen in onze standaard kroeg. Anne mocht gelukkig mee en dit was een zeer geslaagde avond.

 

We hebben het over van alles gehad. Ik ben 12 jaar bestuurslid geweest, waarvan een paar jaar in een echt bestuur en toen de landelijke Oogvereniging bedacht de besturen in het gehele land om te toveren naar kernteams, ben ik daarna aaneengesloten kernteamlid geweest tot aan juli vorig jaar.

 

Uiteraard ook over de reden gesproken waarom ik ben gestopt, maar Geert begreep mijn beweegredenen wel, maar vindt het wel jammer dat ik weg ben. Ook vanwege de borrel na elke vergadering in De Klikspaan, onze vaste en favoriete kroeg in de stad. Ik kreeg een prachtige theaterbon. Hier kunnen we leuke concerten mee bezoeken.

 

Gisteren en vandaag stond het in het teken van de Streekproductenmarkt Nienoord. Wij als bestuur van de streekmarkt hebben elk jaar een etentje. Altijd in januari. Dit was gisteren dus ook zo. Alleen zat daar wel mijn afscheid aan vast. We hebben heerlijk gegeten bij ‘Vanavond Eten En Drinken’ in het centrum van Leek. Hartstikke gezellig en we hebben er ruim 3 uur gezeten. Ik kreeg een mooi bedankje gehuld in mooie woorden van de voorzitter en ik sprak ook nog even het bestuur toe dat ik het tot op de dag van vandaag het altijd dankbaar werk vond en dat ik me altijd gesteund heb gevoeld. Jan, Lies, Willy en Chantal blijven in het bestuur. Het bestuur neemt voorlopig de PR even op zich, maar de streekmarkt zoekt nog steeds wel een vaste PR-medewerker. Heb je interesse, stuur gerust een mailtje naar info@streekproductenmarktnienoord.nl en dan kun je kijken of het je wat lijkt. In ieder geval kom je in een warm nest terecht.

 

Na dit etentje, kreeg ik een heerlijk wijntje mee en een bon om een keer te gaan dineren bij de Dorpskamer van Leek. Dit vond ik super leuk en na wederzijds afscheid van elkaar hebben genomen, gingen we per taxi weer naar huis.

 

Vanmorgen heb ik me afgemeld bij de WhatsApp-groep wat het bestuur van de streekmarkt gebruikt en heb ik me vanavond als beheerder afgemeld op de Facebookpagina van Streekproductenmarkt Nienoord. Dit voelt wel gek hoor. Ik heb 7 jaar en 1 maand voor de streekmarkt gewerkt en nu is het definitief stil. Ik heb er zelf voor gekozen en het voelt ook wel goed, alleen ga ik het alles wel missen.

 

Het voordeel is dat de streekmarkt uiteraard vanaf februari weer te bezoeken is op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt. Elke eerste zaterdag van de maand staan de standhouders weer helemaal voor je klaar. Ik ga zeker deze markt regelmatig bezoeken. Altijd super gezellig en uiteraard zijn de kramen altijd gevuld met echte streekproducten gefabriceerd door de standhouders zelf.

 

Het is dus allemaal wat rustiger geworden. Daar heb ik zelf voor gekozen en toen ik vanmorgen op stond, voelde het eigenlijk wel lekker dat ik nu wat meer mijn eigen tijd kan indelen. Het wordt vast wennen, want zeker het schrijven van de persberichten voor de streekmarkt 2 weken voor zo’n markt, was altijd even puzzelen om het op tijd bij de pers te laten landen.

 

In ieder geval kan ik me nu wat meer storten op de radio. Ben al lekker bezig. Heb in 1 week 3 afleveringen klaar gemaakt. Dit vanwege dat Anne en ik de komende februari lekker een paar dagen naar Egmond aan Zee gaan. Dan weet ik zeker dat ik niet in tijdnood kom om mijn wekelijks Oortje bij Radio Duivenstraat af te leveren.

 

Als dagafsluiting heb ik een passend liedje gekozen. We hebben nog een grote box staan waarin nog wat spulletjes in zitten van de Streekproductenmarkt Nienoord. Die wordt binnenkort opgehaald door 1 van het bestuur, maar het is eigenlijk ook wel een box met herinneringen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Paul Young - Tomb of Memories.

Laatst vernieuwd: 20 Jan 2024 om 22:51

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!