Oog voor Omgeving

Door de problemen in de wereld, maakt ze je helemaal gek!

De zondagmiddag begint uiteraard na het journaal van 12.00 uur bij Radio Duivenstraat. Natuurlijk begint deze middag met alweer de 156e aflevering van Oor voor Omgeving. Precies 1 week vóór de 3e verjaardag van mijn radioprogramma.

Het begint in ieder geval met een aanstekelijke plaat van Leon Moorman. Beyonce kwam er eerst mee, maar de versie die Leon laat horen is velen malen leuker. Het is zelfs een Knuffelplaat geweest. We blijven even in de covers, want The Pretenders kwamen in 1991 met een hele beroemde plaat dat officieel van Jon Anderson & Vangelis afkomstig is. Vanuit State Of Independence gaan we naar een Franstalige plaat van In-Grid. Een lekker aanstekelijk ritme en in een interessant jasje.

Duifje Max heeft het weer voor elkaar om een 12 inch te vinden, waarvan het origineel is opgenomen in de Paisley Park Studio van Prince. De Fine Young Cannibals zijn de gelukkige dat ze de 12 inch van de week zijn geworden. Met welke plaat, ja, dat hoor je wel vanzelf.

Na Max komt er weer een cover voorbij. Het origineel is gezongen door Mahalia Jackson in 1959, maar in 2020 kwam Sinéad O'Connor met een verrassend mooie versie van Trouble Of The World. Wat kan muziek dan toch mooi zijn. Echt even een kippenvel momentje.

Hondje Breezer is er natuurlijk ook, alleen hij heeft een concertkaartje gevonden waar geen datum meer op staat. Wel de artiest. Het is Paul Kalkbrenner en de locatie is ook wel bekend, nou ja, de stad dan. De opname is vanuit Brussel te horen. Breezer probeerde me wel alle informatie te geven, maar het gaat uiteindelijk toch om de muziek en dat is perfect gelukt.

Een plaat uit 2017 gaan je oortjes na Breezer blij maken. Arcade Fire kwam toen met het album Everything Now en ik draai hiervan Put Your Money on Me. Het Verzoekhoekje is er ook weer. Dit keer een plaat die ik al eens eerder heb gedraaid. Dat was in aflevering 5 dat ik op zondag 6 juni 2021 al aan je liet horen. Het gaat om Godley & Creme met een prachtige 12 inch versie van Cry. Hier werd speciaal om gevraagd en daarom ga ik het nu ook mooi voor je draaien.

Alex Roeka maakt altijd bijzondere liedjes. Dit keer draai ik Wat Wil Je Eigenlijk Met Mij, afkomstig van zijn album Nachtcafé uit 2019. We sluiten deze aflevering af met een zeer exclusieve versie van Goodbye van Depeche Mode. De band kwam in 2013 met het album Delta Machine en het grappige is dat de mix die ik aan je laat horen, korter is dan het origineel. Dat gebeurt dus ook wel eens. Wat er zo bijzonder aan deze remix is, hoor je uiteraard wel in dit uurtje.

Een bijzonder lijstje met unieke platen. Je kunt dit allemaal mee beleven door je oor bij de radio te leggen in een willekeurige omgeving, dan begint je zondagmiddag tenminste met een heerlijk uurtje muziek met mij als gids.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Frankie Goes To Hollywood, Welcome To The Pleasuredome. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 21 Apr 2024 om 18:59

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!