Oog voor Omgeving

Door de geringe aanraking wordt mijn radioprogramma erg leuk

We hebben veel gedaan vandaag. Allard kwam gisteren bij ons en hij is rond 21u00 weer naar huis gegaan. We hebben veel gedaan. Het belangrijkste was wel dat de diepvries werd ontdooid. Er zat een aardige Antarctica in onze vriezer, dus werd het hoogtijd om er wat aan te doen.

 

De vriezer was na iets van 2 uur helemaal weer schoon. De föhn die Allard had meegenomen heeft het helaas begeven, maar toch hebben we de vriezer tot de laatste ijspegel schoon kunnen krijgen.

 

Na dit alles zijn Allard en ik even bezig geweest om mijn eigen gemaakte radiospotje onder de aanraakknoppen te installeren op mijn Rode Caster. Dat is gelukt.

In het begin dat Allard met de vriezer begon, heb ik namelijk een eigen gemaakt spotje in elkaar geknutseld. Dit voor een item in mijn radioprogramma. Het spotje is erg leuk geworden al zeg ik het zelf.

 

Niet alleen het allernieuwste spotje staat nu in mijn Rode Caster opgeslagen, maar ook nog 8 zelfgemaakte geluidseffecten staan er nu in.

 

Je kunt namelijk onder de 8 aanraakknoppen heel wat geluidseffecten in kwijt. Om precies te zijn 64, maar aan 8 heb ik voorlopig wel even genoeg.

 

Het leuke is aan die aanraakknoppen, dat je ze maar even hoeft aan te tikken en het geluidseffect wordt meteen afgespeeld. Ik ben de afgelopen week wel elke dag bezig geweest om die geluidseffecten te gaan maken. Ik ben er erg blij mee, want zo kan ik mijn programma leuk vullen. Zeker het spotje dat ik vanmiddag heb gemaakt, klinkt erg leuk en is precies zoals ik het bedoeld heb.

 

Na dit alles hebben we ongeveer 100 DVD’s in een kast in onze slaapkamer geplaatst. Dat was best leuk. De titels van de DVD’s kwamen me uiteraard erg bekend voor. Zo draaien we nu de live-DVD van UB40 uit 2003. Hartstikke leuk, want ik heb deze show ook zelf bijgewoond in 2004 in de MartiniPlaza.

 

Ik kreeg vanmorgen trouwens ook een heel leuk appje van Froukje Zijlstra-Stulp. Zij is van RTV Zulthe, voormalig Omroep Westerkwartier. Ze vroeg of ik het leuk zou vinden om voor hun een liveprogramma te gaan presenteren. Wel leuk, maar ik heb nog niet echt een heel programma gemaakt, maar we hebben voor woensdagavond een telefoonafspraak gemaakt. Dan hoor ik wel wat ze precies willen. Ik ga sowieso draaien voor Radio Duivenstraat, maar wie weet is RTV Zulthe ook wel leuk. Al vind ik het wel spannend om het live te moeten gaan doen. In ieder geval heb ik de afspraak staan voor woensdagavond en dan hoor ik het wel vanzelf wat er van me verwacht wordt als ik wel mee ga doen.

 

Zo zie je maar dat in een maand tijd, mijn leven er weer heel anders uit komt te zien. De radio wordt vast mijn nieuwe toekomst. Het knutselen met geluid is hartstikke leuk en eigenlijk niet zo ingewikkeld. Vooral die aanraakknoppen van de Rode Caster is erg geinig. Je hoeft ze maar heel even aan te raken en het geluid komt dan al tevoorschijn. Door deze geringe aanraking, kom ik nu tot mijn dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: 5 Star - The Slightest Touch.

Laatst vernieuwd: 17 Apr 2021 om 21:22

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!