Oog voor Omgeving

Dit was echt voor het laatst in het gemeentehuis in Leek

Het was een bijzonder moment. Het stemmen voor de Europese Verkiezingen.

 

Wat is er zo bijzonder aan zou je denken. Er zijn ruim 700 stoeltjes beschikbaar in het Europees Parlement, maar Nederland mag er 31 stuks vullen. Ja, zeg het maar. We zijn een klein landje met heel veel politieke partijen. Zoek dan maar eens de juiste kandidaat.

 

Alleen het bijzondere is wel, dat ik voor het allerlaatst in het gemeentehuis in Leek heb gestemd en ik denk dat ik hierna er ook nooit meer kom. Het gemeentehuis gaat namelijk tegen de vlakte. Doordat de gemeente Westerkwartier is ontstaan in 2019, daarvoor was het gemeente Leek, is na 5 jaar het gemeentehuis in Leek kennelijk niet meer nodig.

 

Ik vind het ongelofelijk jammer. Nu moet ik voor de meest simpele handelingen naar Zuidhorn, zo’n 12km verderop en OV-technisch is het ruim 2 uur reizen. De infrastructuur is werkelijk een ramp om vanaf Tolbert naar Zuidhorn te komen.

 

Maar goed, de gemeente Westerkwartier vond het nodig om er een nieuwe woonwijk te gaan plaatsen waar nu nog het gemeentehuis in Leek staat. In September is het echt afgelopen met het op loopafstand staande gemeentehuis.

 

Dus de huidige verkiezingen heeft mijn stem wel ontvangen. Dit dankzij de stemmal. Ik ben wel benieuwd waar de stemmal komt te liggen bij de eerst volgende verkiezingen. Dit zal wel weer Zuidhorn worden. Ik zal nu alvast de route uitzoeken om er desnoods lopend naar toe te gaan. Dan ben ik waarschijnlijk wel ruim 5 uur onderweg, maar ach, als slechtziende heb je kennelijk tijd zat.

 

Ik heb mijn democratisch recht weer vervuld. Dit voelt goed. Je kent me, ik ga niet verklappen waar ik op heb gestemd. Ik hecht heel veel waarde aan mijn stemgeheim. Daarom vind ik de stemmal ook belangrijk.

 

Als dagafsluiting heb ik wel weer een geinig liedje bedacht.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Van Kooten & De Bie - De tegenpartij.

Laatst vernieuwd: 06 Jun 2024 om 21:30

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!