Oog voor Omgeving

Dit oude huis

Het is vandaag 7.304 dagen geleden dat we druk bezig waren met de verhuizing van Nieuw-Weerdinge naar Tolbert. Op 22 september 2000 vulden mijn vrienden en ik de grote bus met de spulletjes van het huis aan de P. Beugelstraat 48 te Nieuw-Weerdinge. Dat ging als een geoliede machine. De volgende ochtend, 23 september 2000, een zaterdag, reden we naar De Gorn in Tolbert met de volle bus. Ik met mijn Corolla er achter aan gereden en eenmaal op bestemming de boel uitgepakt. Eenmaal leeg, reed ik mee met de bus weer naar Nieuw-Weerdinge om de rest van de spullen op te halen en de 3 katten die ik toen had, werden ook in hun mandjes meegenomen.

 

Die zaterdag alles op de plek gezet en zo sliep ik die 23ste september voor het eerst in dit huis.

 

Vanaf dat moment zijn er heel veel dingen gaande geweest. We kregen de dag daarop al meteen visite. Ik weet nog wel dat ik toen voor het eerst onder de douche stond. Je moet bij ons in het bad staan om je te douchen, dus na het douchen, bleek de gehele vloer onder water te staan. Ja. Het douchegordijn was ik vergeten in het bad te hangen en te sluiten. Nou ja, dat net voor de visite aan. Maar gelukkig was alles weer droog voordat het bezoek er was.

 

Ik schreef een PDF-bestand, waarin de route stond hoe je vanaf de A7 naar ons huis kon komen. Dat werkte erg goed, want iedereen kon mijn huis makkelijk vinden, maar 1 persoon heeft anderhalf uur rond gereden in deze buurt en belde me radeloos op, en dat hij maar weer naar huis ging. Ik vroeg waar hij was, en ik stapte in mijn auto en zocht hem op en zo kon ik voor hem rijdend naar mijn huis begeleiden.

 

Dit zijn momenten die ik nooit meer vergeet. Die 20 jaar waren nogal afwisselend te noemen. In 2005 stond mijn huwelijk al onder spanning. Mijn toenmalige vrouw vond opeens iemand wel heel erg leuk. Vlotte babbel, leuke auto en daar had ze wel ogen naar. Dat liep uiteindelijk redelijk goed af. Ze bleef nog even bij me hangen.

 

Ook logeerden mijn 2 nichten, nu volwassen dames, regelmatig bij mij thuis. Veel lol gehad, leuke dingen gedaan, waaronder Rayman gespeeld op de XBox. Ook waren er wat spanningen binnen de familie en in 2011 overleed mijn vader. In 2007 werd er iets aan mijn oogzenuw ontdekt, waardoor ik vanaf 2010 slechtziend werd. Kwam ik in 2011 in de ziektewet terecht en in 2013 verliet ik mijn toenmalige werkgever.

In die periode daarna greep ik me helemaal vast in het vrijwilligerswerk. Bestuurslid van de Oogvereniging Groningen, voorzitter van het Platform Gehandicapten Leek en sinds 2016 bestuurslid van de Streekproductenmarkt Nienoord.

 

In 2015 vertelde mijn toenmalige vrouw dat ze van me wilde scheiden. Dat na 18 jaar huwelijk. Ze vond mijn slechtziendheid steeds moeilijker mee om te gaan en ze had alweer een ander vriendje ontmoet. Daar bleek ze al 3 maanden mee om te gaan.

 

Na de scheiding stond ik er alleen voor. Ik moest toch proberen om rond te komen om in dit mooie huis te blijven wonen. Dat ging prima gelukkig. Ook een goeie vriendin leren kennen die me goed ondersteunde met allerlei dagelijkse dingen en zo kwam ik weer op het goeie spoor terecht. In 2018 werd ik verliefd. Ja. Op mijn lieve Anne. Zij woont nu alweer 1,5 jaar bij me in dit mooie huis. Gelukkig heeft Anne het hier erg naar haar zin. Ze voelt zich hier echt thuis en ook in die periode dat ik Anne nu ken, zijn er in dit huis ook weer veel dingen gebeurd. Zoals de 35 bestralingen, het geneesproces van al die bestralingen, de vele concerten die we samen hebben bezocht, de prachtige voorbereidingen voor ons huwelijk, het huwelijk zelf, en op dit moment zijn we nog steeds super gelukkig met elkaar en houden we nog zielsveel van elkaar.

 

Zo zie je dat ik op 1 avond, in dit verhaal, heel wat kan opschrijven over die 20 jaar.

 

De laminaatvloer, die er sinds 19 september 2000 in ligt, is het enige die alles heeft mee mogen maken, exclusief mezelf natuurlijk.

 

Ik heb nu wel een leuke muzikale dagafsluiting. Ja. Het huis is opgeleverd in 1982, en ik kan daarom wel zeggen dat dit huis een mooi huis is, maar ook wel oud. Het grappige is dat we vorige week een splinternieuwe ketel hebben gekregen, dat ons paadje naar de voordeur is opgehoogd en dat we een prachtige nieuwe bank hebben aangeschaft. Dus zo maak je het huis weer wat jonger.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Shakin Stevens - This Old House.

Laatst vernieuwd: 22 Sep 2020 om 21:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!