Oog voor Omgeving

Dit huis is zo gek nog niet

Het was dit weekend even spannend, en zeker vanmiddag was het afwachten. Je zult je wel afvragen waar ik het over heb. Dat ga ik je uiteraard uitleggen.

 

Anne is al ruim 10 jaar ingeschreven bij een woningbouwvereniging die in geheel Drenthe huizen heeft staan. Dit weekend vonden we via hun website een prachtige levensloop bestendig huis in het mooie Drentse dorp Diever. Alles gelijkvloers,boven 2 slaapkamers, maar beneden is er ook een slaapkamer, douche en alles wat je in een huis kan verwachten, maar dan allemaal beneden. De 2 slaapkamers boven zouden we dan een logeerkamer kunnen maken en die andere mijn radiostudio. De woonkamer was mooi ruim, mooie keuken, ruime badkamer, dan zonder bad, een ruime slaapkamer beneden en een grote berging en een mooie betegelde tuin. De woonkamer had ook een schuifdeur naar het terras en ga zo maar even door.

 

Qua huur konden we dit makkelijk betalen en het huis staat ongeveer 500 meter van het centrum van Diever. Perfect. Een droomhuis en prachtige plek.

 

We wilden ons aanmelden voor dit huis, maar we verdienen samen teveel om dit huis te mogen bewonen. We kwamen net €1 ,- te hoog uit om het te mogen huren. Anne belde daarom vanmiddag de woningbouwvereniging en helaas is het niet gelukt om voor dit mooie huis in aanmerking te komen. We verdienen dus teveel, terwijl Anne ook uitlegde dat dit levensloop bestendige woning voor ons perfect zou zijn vanwege onze visuele beperking en dat Anne vorig jaar nog van de trap was gevallen. Dit mocht allemaal niet helpen, dus blijven we voorlopig nog lekker in dit huis in Tolbert wonen, wat ons uiteraard ook nog absoluut bevalt. Alleen door de ligging en het huis zelf in Diever, trok ons echt tot een mogelijke verhuizing naar het Drentse dorp. Als het gelukt zou zijn om hiervoor in aanmerking te komen, konden we er 28 juni al naar toe. Maar helaas. Dit prachtig kasteeltje is ons niet gegund.

 

Zelf had ik heel veel in mijn kop. Diever ligt hier 45km vandaan. We moeten dan alles weer opbouwen. Mijn vrijwilligerswerk, wat ik erg leuk en dankbaar werk vind, zou ik dan moeten stopzetten. Daar was ik absoluut van bewust. Maar goed. Dit probleem is na het telefoontje van Anne uit de wereld, dus blijf ik nog voorlopig lekker actief in de provincie Groningen en blijf ik me bemoeien met allerlei toegankelijke problemen.

 

Alleen vind ik het wel raar dat we niet voor het huis in Diever in aanmerking konden komen. Wat dat betreft zit het allemaal wel scheef. We kwamen er achter, hoe meer je verdient, hoe kleiner het huis wordt om te huren. Dit ga ik nooit begrijpen.

 

In ieder geval hebben we het geprobeerd en gaan we in alle rust op zoek naar een ander plekje. We hebben er in ieder geval geen haast mee, want we hebben het in Tolbert nog erg naar onze zin. Dus die 22 jaar dat ik vanaf 22 september dit jaar hier woon, halen we met gemak.

 

Als dagafsluiting heb ik een leuke plaat uitgezocht. Dit huis waar we nu wonen is precies 40 jaar oud. Ik woon er dus nu 22 jaar en mijn allerliefste lief woont er nu ruim 3 jaar. Daar gaan we gezellig mee door.

 

Het oude huis is zo gek nog niet.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Shakin Stevens - This old house.

Laatst vernieuwd: 23 May 2022 om 23:09

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!