Oog voor Omgeving

De wolf is zo eng nog niet!

In Oor voor Omgeving hoor je elke week de meest aparte en interessante jasjes. Dat is in deze aflevering niet anders. Dan hoor je hele mooie, leuke, interessante en bijzondere platen voorbij komen en dat allemaal bij Bert Zwart Podcast.

Het wordt meteen boeiend, want vrijdag 20 januari kwam het allernieuwste album uit van Roosbeef. Het album heet Zomer in Nederland en je hoort hiervan de nieuwste single. Met andere woorden begin ik met een splinternieuw nummer.

De Finse band Poets of the Fall komt daarna met een prachtig nummer, dit heet Sleep, alleen dan in een hele andere uitvoering als wat je van hun gewend bent. Dan komt er een heel bekende plaat voorbij. Uit de jaren 80. Het was bijna de 12 inch van de week geworden,, maar die komt daarna, want duifje Max was me net voor en komt daarom ook met een hele aparte plaat aanzetten. Het is van het Zwitserse duo Yello en het is een plaat om er lekker wakker door te worden.

Orchestral Manoeuvres in the Dark heeft een indrukwekkende discografie. Ik heb hier heel veel van liggen in mijn platenkast en ik kom daarom ook met een plaat die een beetje afwijkt van waar ze meestal mee komen.

Hondje Breezer heeft flink moeten sjouwen om het concertkaartje aan me te geven. Hij komt namelijk met een lekker lange live registratie van Genesis. Nooit verwacht dat Breezer hiermee komt, maar gelukkig kan ik het wel aan je laten horen.

The Human League had in de jaren 80 een prachtige plaat uitgebracht en die ga je horen, maar dan in een afwijkend en leuk jasje.

Het Verzoekhoekje wordt reuze spannend, want er gaan veel verhalen rond omtrent de wolf. Nou, die komt ook even buurten in mijn uitzending. Duran Duran is hier verantwoordelijk voor. Het gekke is wel dat de plaat eindigt met een nogal giebelende meid. Zou de wolf dan toch wel te vertrouwen zijn?

Prince en UB40 sluiten mijn 90e aflevering gezellig af.

Het wordt een uurtje om je vingers bij af te likken. Kijk zelf maar.

1: Roosbeef - Ik heb je rug.
2: Poets of the Fall - Sleep.
3: T'Pau - Heart and Soul.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Yello - Domingo.
5: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Best years of our lives.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Genesis - Tonight, Tonight, Tonight.
7: The Human League - The Lebanon.
8: Verzoekhoekje: Duran Duran - Hungry like the Wolf.
9: Prince & The New Power Generation - Cream.
10: UB40 - Watchdogs.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 3, 22 januari 2023, aflevering 90 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21 Mar 2023 om 15:36