Oog voor Omgeving

De wereldproblemen in 1 uurtje oplossen? Het is het proberen waard!

Er gebeuren tegenwoordig allemaal vreemde en enge dingen in de wereld. Nepverkiezingen en in veel gevallen verbaast je het misschien ook wel dat dit allemaal gaande is. Het is daarom nu of nooit om jou een gezellig uurtje te laten horen. In deze podcast kun je een mooi, leuk, interssant en bijzonder uurtje beluisteren dankzij mijn Oor voor Omgeving.

 

Orchestral Manoeuvres in the Dark trapt deze 152e aflevering af. Het is een remix van een single dat op 26 januari is uitgekomen en de remix op 26 februari. Andy en Paul vinden het maar gevaarlijk dat er in landen waar de democratie ver te zoeken is, nepverkiezingen worden gehouden. Elton John verbaast zich nogal hoe het de laatste tijd gaat met de sfeer op deze wereldbol. Peter Gabriel komt daarna met een plaat waar het op een hele bijzondere manier gaat regenen. Zou dit met dezelfde problematiek te maken hebben?

 

Duifje Max is blij met de 12 inch die hij heeft gevonden in mijn platenkast. De jongens komen gelukkig gewoon weer thuis, daar heeft Earlene Bentley voor gezorgd. Daarom heeft Max deze plaat ook als 12 inch van de week gebombardeerd.

 

Het is nu of nooit. Daarom komt Metric met een speciaal jasje bij mij in de studio. Je kent de plaat misschien wel, het is in ieder geval in 2018 uitgebracht.

 

Hondje Breezer heeft het concertkaartje op een geheime plek gevonden. Depeche Mode was er vroeg bij om een prachtig concert te geven. Je hoort nu een live-registratie uit 1982. Het gaat om het nummer My Secret Garden. Breezer is er wel even voor naar London toe gegaan zodat ik deze geweldige opname aan jou kan laten horen.

 

Dan komt Matthew Wilder langs om je oortjes blij te maken. Hij komt namelijk met een zeer exclusieve vinylplaat. De uitzending gaat al over de onvrede van deze wereld, hoe mooi is het nu dat ik Break My Stride in een aparte remix laat horen. Het is op knalgeel vinyl uitgebracht en ook nergens meer te vinden, want het is een Limited Edition. Echt even een momentje om te genieten van iets bijzonders.

 

Het Verzoekhoekje is er deze keer ook weer bij. Wat leuk dat Lover Boy van Billy Ocean is aangevraagd. Je hoort hiervan de 12 inch. Het ritme van deze plaat is super aanstekelijk. Daarom ben ik ook blij met dit verzoekje.

 

Daft Punk zit zo lekker in de muziek, dat ze dit graag met je willen delen en Lianne La Havas trekt zich nergens wat van aan wat anderen van haar relatie vinden, want ze is erg gelukkig met haar oudere vriendje. Zo sluiten we deze aparte aflevering toch nog mooi af.

 

Het uurtje is in ieder geval afwisselend te noemen. Ik heb je misschien wel nieuwsgierig gemaakt. Mijn advies. Leg je oor bij de speakers in welke omgeving dan ook, dan weet je zeker dat er ook nog een gezellig plekje op deze wereldbol te vinden is, Oor voor Omgeving.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 13, 31 maart 2024, aflevering 152 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 31 Mar 2024 om 13:37